Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A csíkos, mintás, egymásba örvénylő tésztarétegek hihetetlenül esztétikussá és kívánatossá varázsolnak minden süteményt. Épp ezért a kezdő háziasszonyoknak adható legjobb tipp: készítsetek zebrakekszet vagy zebratortát!

A zebratorta ugyanis első ránézésre bonyolultnak tűnik, a szemlélő rögvest el is dönti, aki ezt sütötte az egy valódi profi. Pedig csak néhány ügyes trükk és cseppnyi türelem szükségeltetik hozzá.

A tészta

Kevert tésztás zebratorta, azaz márványtorta esetében a szokásos sütőporos tésztánkat készítjük el. Picit azért figyelni kell, két-három (4-6 dkg) liszttel ugyanis kevesebbet kell tenni, hogy az eredményünk tökéletes legyen. Miután elkészült a tészta, megfelezzük, az egyik tálba visszapótoljuk a kihagyott liszt felét (de tehetünk bele darált diót vagy bármilyen más csonthéjast is), a másik tálba pedig a liszt felének megfelelő mennyiségű holland kakaóport teszünk. Ezt alaposan elkeverjük.

 

A zebratorta a kezdő háziasszonyok csodasütije
A zebratorta a kezdő háziasszonyok csodasütije

 

A trükk

A márványosságot pedig két evőkanállal adjuk meg. A kikent és kiszórt (vagy egyszerűbb esetben szilikonból készült) tortaforma közepére egy kanálnyit teszünk az egyik krémből, majd ennek tetejére jöhet a másik, egészen addig, amíg mindkét tészta el nem fogy. Ha jól dolgozunk, akkor a tészta szépen kiterül, a sávok pedig ott mosolyognak a formában.

Így is klassz süteményt kapunk, de ha ekkor egy fogpiszkálóval, bambuszpálcával vagy hústűvel kicsit belekavarunk a tésztába akkor születnek meg a szép, márványos motívumok. Vigyázat, ne vigyük túlzásba, mert ebben az esetben összemosódnak a színek és elveszti a karakterét a sütemény.

Keksz

Ugyanez a módszer nagyon jól megoldható a keksztésztáknál is. Egy adagot begyúrunk, félbe vagy akár három részre szedjük, arányosan kipótoljuk liszttel, kakaóval, őrölt csonthéjasokkal vagy bármi mással a hiányzó lisztet, majd a tésztákat egyforma nagyságú téglalapokra nyújtjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük. A csigán kívül számtalan más módon is dolgozhatunk, könnyedén születhet ennél bonyolultabb minta is a tésztáinkból.

Csíkos palacsinta recept >>>

A csíkos igazán kívánatossá teszik ezt a desszertet
A csíkos igazán kívánatossá teszik ezt a desszertet

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.