Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Desszert

A legjobb édes második: így készül a klasszikus szilvás gombóc, fahéjas töltelékkel

Szilvás gombóc hagyományosan és diós-mandulás bundában
A magyar gasztronómia egyik legjobb párosítása a tartalmas, laktató leves és az édes második. Legyen szó gulyás-, bab, vagy palóclevesről, ezek után nagyon jól tud esni egy könnyed desszert, mondjuk a szilvás gombóc, aminek a receptjét videón is megmutatjuk!

Az édes gombócok a magyar konyha kedvelt fogásai, hiszen számtalan módon variálhatóak és ízesíthetőek, nem beszélve arról, hogy a tölteléket is kedvünk, illetve a szezon szerint variálhatjuk. A gyümölcsös gombócok közül azonban a legnépszerűbb és talán a legjobb a szilvás gombóc, aminek már a fotója láttán is izgatott lesz mindenki.

Íme a klasszikus szilvás gombóc receptje videón /Fotó: Mindmegette
Íme a klasszikus szilvás gombóc receptje videón /Fotó: Mindmegette

A klasszikus szilvás gombóc az, amiben fahéjas a töltelék és ropog a fogunk alatt a porcukros zsemlemorzsa. Ha szeretnéd felidézni a gyerekkori ízemlékeket, ha nosztalgiáznál egy kicsit, vagy kipróbálnád ezt a hagyományos magyar édességet, akkor készítsd el a mi receptünk szerint. Hogy biztosan sikerüljön, videón is bemutatjuk a szilvás gombóc receptjét.

Így készül a klasszikus szilvás gombóc!

A szilvás gombócot készíthetjük hagyományos bundában, azaz pirított zsemlemorzsába forgatva, de lecserélhetjük darált dióra, mandulára, sőt akár mákra is!

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.