Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A kelt tésztás édességek készítésétől sokan félnek, pedig nem kellene – különösen, ha kéznél van egy jó recept. Itt a lehetőség, ez a kakaós csiga egészen biztosan tökéletesen sikerül még a kezdőknek is.

A kakaós csiga örök kedvenc, kicsik és nagyok rajonganak érte. Érdemes megpróbálkozni a sütésével, ha eddig még nem vágtál bel. Ez ráadásul pont olyan lesz, mint gyerekkorodban a nagyid által készített.

Kakaós csiga a nagymama konyhájából / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 1 óra
  • Kelesztés: 1,5 óra
  • Sütés: 20 perc
  • 1 adag: 310 kcal 

Hozzávalók: 

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt 
  • 3 evőkanál cukor 
  • 1 csipet só 
  • 2 db tojás 
  • 2,5 dl tej 
  • 4 dkg friss élesztő 
  • 10 dkg olvasztott vaj 

A kakaókrémhez:

  • 5 dkg vaj 
  • kakaópor 
  • cukor 

Az összeállításhoz:

  • zsír 
  • 1 dl tej 
  • 1 csomag vaníliás cukor 

Elkészítés:

  1. Langyosra melegítjük a tejet, belekeverünk egy kevés cukrot és egy kevés lisztet. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A többi hozzávalót a robotgép táljába tesszük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, és lágy tésztává dolgozzuk. Meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.  
  2. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A vajat megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát. Összekeverünk egy bögrében cukrot kakaóporral és elosztjuk a vajon. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük. A kezünkbe teszünk egy diónyi zsírt, szétdörzsöljük, és óvatosan bekenjük vele a tekercs külsejét.  
  3. Kétcentis darabokra vágjuk, és zsírral kikent tepsibe tesszük. Tíz percig hagyjuk még pihenni a tepsiben, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső módozaton megsütjük.  
  4. A tejet kikeverjük a vaníliás cukorral, a megsült csigákat megkenjük vele. Ha teljesen kihűltek, porcukorral megszórva tálaljuk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.