A kelt tésztás édességek készítésétől sokan félnek, pedig nem kellene – különösen, ha kéznél van egy jó recept. Itt a lehetőség, ez a kakaós csiga egészen biztosan tökéletesen sikerül még a kezdőknek is.
A kakaós csiga örök kedvenc, kicsik és nagyok rajonganak érte. Érdemes megpróbálkozni a sütésével, ha eddig még nem vágtál bel. Ez ráadásul pont olyan lesz, mint gyerekkorodban a nagyid által készített.
Előkészítés: 1 óra
Kelesztés: 1,5 óra
Sütés: 20 perc
1 adag: 310 kcal
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
3 evőkanál cukor
1 csipet só
2 db tojás
2,5 dl tej
4 dkg friss élesztő
10 dkg olvasztott vaj
A kakaókrémhez:
5 dkg vaj
kakaópor
cukor
Az összeállításhoz:
zsír
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Langyosra melegítjük a tejet, belekeverünk egy kevés cukrot és egy kevés lisztet. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A többi hozzávalót a robotgép táljába tesszük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, és lágy tésztává dolgozzuk. Meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A vajat megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát. Összekeverünk egy bögrében cukrot kakaóporral és elosztjuk a vajon. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük. A kezünkbe teszünk egy diónyi zsírt, szétdörzsöljük, és óvatosan bekenjük vele a tekercs külsejét.
Kétcentis darabokra vágjuk, és zsírral kikent tepsibe tesszük. Tíz percig hagyjuk még pihenni a tepsiben, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső módozaton megsütjük.
A tejet kikeverjük a vaníliás cukorral, a megsült csigákat megkenjük vele. Ha teljesen kihűltek, porcukorral megszórva tálaljuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.