Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A kelt tésztás édességek készítésétől sokan félnek, pedig nem kellene – különösen, ha kéznél van egy jó recept. Itt a lehetőség, ez a kakaós csiga egészen biztosan tökéletesen sikerül még a kezdőknek is.

A kakaós csiga örök kedvenc, kicsik és nagyok rajonganak érte. Érdemes megpróbálkozni a sütésével, ha eddig még nem vágtál bel. Ez ráadásul pont olyan lesz, mint gyerekkorodban a nagyid által készített.

Kakaós csiga a nagymama konyhájából / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 1 óra
  • Kelesztés: 1,5 óra
  • Sütés: 20 perc
  • 1 adag: 310 kcal 

Hozzávalók: 

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt 
  • 3 evőkanál cukor 
  • 1 csipet só 
  • 2 db tojás 
  • 2,5 dl tej 
  • 4 dkg friss élesztő 
  • 10 dkg olvasztott vaj 

A kakaókrémhez:

  • 5 dkg vaj 
  • kakaópor 
  • cukor 

Az összeállításhoz:

  • zsír 
  • 1 dl tej 
  • 1 csomag vaníliás cukor 

Elkészítés:

  1. Langyosra melegítjük a tejet, belekeverünk egy kevés cukrot és egy kevés lisztet. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A többi hozzávalót a robotgép táljába tesszük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, és lágy tésztává dolgozzuk. Meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.  
  2. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A vajat megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát. Összekeverünk egy bögrében cukrot kakaóporral és elosztjuk a vajon. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük. A kezünkbe teszünk egy diónyi zsírt, szétdörzsöljük, és óvatosan bekenjük vele a tekercs külsejét.  
  3. Kétcentis darabokra vágjuk, és zsírral kikent tepsibe tesszük. Tíz percig hagyjuk még pihenni a tepsiben, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső módozaton megsütjük.  
  4. A tejet kikeverjük a vaníliás cukorral, a megsült csigákat megkenjük vele. Ha teljesen kihűltek, porcukorral megszórva tálaljuk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.