A legegyszerűbb töltelékek egyike. Darabold fel a kiválasztott gyümölcsöket minél apróbbra, villával egy kicsit szét is nyomkodhatod őket. Halmozd a kiterített palacsintára, hajtsd félbe azt, a tetejére pedig nyomj tejszínhabot.
Amerikában a banános-mogyorókrémes az egyik legnépszerűbb töltelék, ehhez hasonló a következő recept. Keverd ki a karobport egy kevés mézzel vagy agávésziruppal, és kend a palacsintára. Halmozd rá a vékony szeletekre vágott banánt, és tekerd fel.
Keverd ki a darált mákot egy kevés mézzel vagy bármilyen sziruppal, és kend a palacsintára. Erre jöhet például az összevágott eper vagy körte. A darált mákot reszelt almával is összekeverheted, majd ízlés szerint édesítsd, töltsd a palacsintába, tekerd fel, és kínád azonnal.
Áztasd be egy kicsit az aszalt szilvát, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, majd vágd kisebb darabokra. Keverd hozzá a darált diót, éppen csak annyit, hogy el tudd vegyíteni a szilvával. Önts hozzá egy kevés rumot vagy tejet, alaposan keverd ki, és máris mehet a palacsintába.
Túró helyett használhatsz sajtkrémet is, így selymes tölteléket kapsz. Keverd ki egy kevés tejjel vagy tejszínnel a natúr sajtkrémet, adj hozzá egy kevés vaníliaőrleményt és kristály- vagy nyírfacukrot. Kend a palacsintára, ízlés szerint gyümölcsöt is halmozhatsz rá.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.