Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Desszert

Mi kerüljön a palacsintába? 5 izgalmas töltelék

Mákos palacsinta /Fotó: Shutterstock
Lekvár, túró, kakaópor, fahéj, puding, mogyorókrém – a lista már így is hosszú, de talán tudunk még néhány újdonsággal szolgálni!

1. Gyümölcs és tejszínhab

A legegyszerűbb töltelékek egyike. Darabold fel a kiválasztott gyümölcsöket minél apróbbra, villával egy kicsit szét is nyomkodhatod őket. Halmozd a kiterített palacsintára, hajtsd félbe azt, a tetejére pedig nyomj tejszínhabot.

2. Banán és karobpor

Amerikában a banános-mogyorókrémes az egyik legnépszerűbb töltelék, ehhez hasonló a következő recept. Keverd ki a karobport egy kevés mézzel vagy agávésziruppal, és kend a palacsintára. Halmozd rá a vékony szeletekre vágott banánt, és tekerd fel.

3. Mák és gyümölcs

Keverd ki a darált mákot egy kevés mézzel vagy bármilyen sziruppal, és kend a palacsintára. Erre jöhet például az összevágott eper vagy körte. A darált mákot reszelt almával is összekeverheted, majd ízlés szerint édesítsd, töltsd a palacsintába, tekerd fel, és kínád azonnal.

4. Dió és aszalt szilva

Áztasd be egy kicsit az aszalt szilvát, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, majd vágd kisebb darabokra. Keverd hozzá a darált diót, éppen csak annyit, hogy el tudd vegyíteni a szilvával. Önts hozzá egy kevés rumot vagy tejet, alaposan keverd ki, és máris mehet a palacsintába.

5. Sajtkrém

Túró helyett használhatsz sajtkrémet is, így selymes tölteléket kapsz. Keverd ki egy kevés tejjel vagy tejszínnel a natúr sajtkrémet, adj hozzá egy kevés vaníliaőrleményt és kristály- vagy nyírfacukrot. Kend a palacsintára, ízlés szerint gyümölcsöt is halmozhatsz rá.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.