Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Desszert

Mi kerüljön a palacsintába? 5 izgalmas töltelék

Mákos palacsinta /Fotó: Shutterstock
Lekvár, túró, kakaópor, fahéj, puding, mogyorókrém – a lista már így is hosszú, de talán tudunk még néhány újdonsággal szolgálni!

1. Gyümölcs és tejszínhab

A legegyszerűbb töltelékek egyike. Darabold fel a kiválasztott gyümölcsöket minél apróbbra, villával egy kicsit szét is nyomkodhatod őket. Halmozd a kiterített palacsintára, hajtsd félbe azt, a tetejére pedig nyomj tejszínhabot.

2. Banán és karobpor

Amerikában a banános-mogyorókrémes az egyik legnépszerűbb töltelék, ehhez hasonló a következő recept. Keverd ki a karobport egy kevés mézzel vagy agávésziruppal, és kend a palacsintára. Halmozd rá a vékony szeletekre vágott banánt, és tekerd fel.

3. Mák és gyümölcs

Keverd ki a darált mákot egy kevés mézzel vagy bármilyen sziruppal, és kend a palacsintára. Erre jöhet például az összevágott eper vagy körte. A darált mákot reszelt almával is összekeverheted, majd ízlés szerint édesítsd, töltsd a palacsintába, tekerd fel, és kínád azonnal.

4. Dió és aszalt szilva

Áztasd be egy kicsit az aszalt szilvát, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, majd vágd kisebb darabokra. Keverd hozzá a darált diót, éppen csak annyit, hogy el tudd vegyíteni a szilvával. Önts hozzá egy kevés rumot vagy tejet, alaposan keverd ki, és máris mehet a palacsintába.

5. Sajtkrém

Túró helyett használhatsz sajtkrémet is, így selymes tölteléket kapsz. Keverd ki egy kevés tejjel vagy tejszínnel a natúr sajtkrémet, adj hozzá egy kevés vaníliaőrleményt és kristály- vagy nyírfacukrot. Kend a palacsintára, ízlés szerint gyümölcsöt is halmozhatsz rá.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.