Ha azt szeretnéd, hogy a mazsola a lehető legízletesebb legyen a süteményekben, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nemcsak extra finom lesz, de fel is puhul.
TIPP: A keményre száradt mazsolát áztasd rumba vagy cukorszirupba. Így felpuhul, és egy kis extra ízt is kap.
Van jó néhány olyan klasszikus karácsonyi desszert, ami sokkal finomabb, ha egy kis (vagy inkább sok) mazsolát is adunk hozzá. Ilyen a mákos vagy diós bejgli, a gyümölcskenyér, vagy a mákos guba. Ez utóbbira mutatunk is egy tuti receptet!
Hozzávalók:
Elkészítése:
A szikkadt kifliket felkarikázzuk, ha nem eléggé szárazak, akkor közepesen meleg sütőben pár perc alatt kicsit megszárítjuk őket.
A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 dkg cukorral felforraljuk, ezzel a tejjel meglocsoljuk a kiflikarikákat.
A kiflikre egyenletesen rászórjuk a darált mák felét és 10 dkg mazsolát.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a 10 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a darált mák másik felét, és belekeverjük az áztatott kifliket.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kiflis masszához keverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot).
A masszát kivajazott edénybe öntjük, megszórjuk a maradék mazsolával, és előmelegített sütőben, 150 fokon, kb. 50 percig sütjük. Akkor van készen, ha a teteje kissé megpirul és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.