Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Epres blondie
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Desszert

Napi praktika: így lesz igazán ízletes a mazsola a sütikben

mazsola
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lehet extra finom és puha a mazsola a desszertekben.

Ha azt szeretnéd, hogy a mazsola a lehető legízletesebb legyen a süteményekben, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nemcsak extra finom lesz, de fel is puhul.

TIPP: A keményre száradt mazsolát áztasd rumba vagy cukorszirupba. Így felpuhul, és egy kis extra ízt is kap.

Van jó néhány olyan klasszikus karácsonyi desszert, ami sokkal finomabb, ha egy kis (vagy inkább sok) mazsolát is adunk hozzá. Ilyen a mákos vagy diós bejgli, a gyümölcskenyér, vagy a mákos guba. Ez utóbbira mutatunk is egy tuti receptet!

Mákos guba mazsolával

Hozzávalók:

  • 6 db kifli
  • 4 dl tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg mazsola
  • 5 db tojás
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A szikkadt kifliket felkarikázzuk, ha nem eléggé szárazak, akkor közepesen meleg sütőben pár perc alatt kicsit megszárítjuk őket.

A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 dkg cukorral felforraljuk, ezzel a tejjel meglocsoljuk a kiflikarikákat.

A kiflikre egyenletesen rászórjuk a darált mák felét és 10 dkg mazsolát.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a 10 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a darált mák másik felét, és belekeverjük az áztatott kifliket.

A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kiflis masszához keverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot).

A masszát kivajazott edénybe öntjük, megszórjuk a maradék mazsolával, és előmelegített sütőben, 150 fokon, kb. 50 percig sütjük. Akkor van készen, ha a teteje kissé megpirul és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.

AJÁNLJUK MÉG:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.