Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Desszert

Vanília, csokoládé, puncs – klasszikus ízekben készülnek a legfinomabb sütemények

A klasszikus, jól bevált ízekkel nem lehet mellélőni, így most olyan recepteket válogattunk, amelyek között biztosan mindenki talál a kedvére valót.

A vanília, a csokoládé és a puncs a klasszikus ízvilág alapjai, mivel mindhárom íz hosszú ideje jelen van a cukrászatban, és így egyszerűen beépült már a közízlésbe.

  • Vanília

A vanília finom, édeskés íze szinte minden kultúrában kedvelt. Története egészen az aztékok nyúlik vissza, világhódító útjára a gyarmatosítással indult. Mivel a vanília illata és íze kellemesen lágy, könnyen kombinálható más alapanyagokkal, ezért számos desszerthez és édességhez adták és adják hozzá.

  • Csokoládé 

A csokoládé különleges helyet foglal el az édességek világában. A kakaóbabból készült édességeket az ősi közép-amerikai kultúrák már több mint 3000 évvel ezelőtt ismerték. Ahogy a kakaó feldolgozása Európában fejlődött, a csokoládé íze egyre kifinomultabb lett, és mára nélkülözhetetlenné vált az édességek készítésénél.

  • Puncs 

A puncs eredetileg indiai ital volt, amelyet az európai gyarmatosítók fedeztek fel és terjesztettek el. Gyümölcsös, gyakran rumalapú ízvilágával az édes és fűszeres jegyeket vegyíti, ami rendkívül népszerűvé tette a fagylalt- és süteménykészítésben is. Az egyedi gyümölcsös-fűszeres íz, amely a rum és vanília illatával társul, különleges élményt nyújt.

És akkor íme a mi kedvenc klasszikusaink:

Házi krémes egyszerűen

Házi krémes egyszerűen

Madártejszelet

Madártejszelet

Hideg kutya

Hideg kutya

Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük

Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük

Puncsos mignon

Puncsos mignon

Klasszikus puncsszelet

Klasszikus puncsszelet

 


 



 


 


 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.