Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Diéták

A 15 legjobb kalóriasporoló trükk

tükörtojás
A könnyű, alakkímélő fogások elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád. Íme néhány jó tanács!

1. A tükörtojást vaj vagy margarin helyett készítsd szénsavas ásványvízzel: az íze ugyanolyan lesz, viszont sok zsírt megspórolhatsz vele. Forralj fel hozzá 2 ek vizet egy serpenyőben, és ebben süsd meg a tojásokat.

2. A krémleveseket és a szószokat főzőtejszín helyett készítsd sűrített tejjel. A kaukázusi kefir még egészségesebb megoldás!

3. Teflonbevonatos edényt, wokot használva jóval kevesebb zsiradék kell az étel elkészítéséhez.

4. Mielőtt kivajazod a sütőformát vagy a tepsit, kis időre tedd be az előmelegített sütőbe. A meleg fémet könnyebb megkenni a vajjal és a margarinnal, így kevesebb kell majd belőlük.

DIÉTÁS FOGÁSOK 15 PERC ALATT - TELJES MENÜSOR, HA FOGYNI SZERETNÉL! >>>


5. A ropogós sült burgonyát nem csak fritőzben lehet elkészíteni. Íme, a zsírszegényváltozat: a nyers krumplit hámozd meg, szeleteld fel, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, csepegtess rá egy kevés olajat, jól keverd össze, sózd, borsozd meg, és 200 fokon süsd kb. 40 percig.

6. A krumplisaláta kalóriaszegényebb lesz, ha az öntetnél a majonézt részben vagy teljesen natúr joghurttal helyettesíted.

7. Sűrítsd a zöldséglevest főzőtejszín helyett krumplipüréporral. Sok kalóriát megspórolhatsz vele, és a végeredmény ugyanolyan krémes lesz.

8. A krémleveseket és a szószokat tejföl helyett 1 ek zsírszegény túróval vagy "cottage cheese"-zel is besűrítheted. A túró remek állagot ad az ételnek.

9. A szalonnát, a húst vagy más sülteket a serpenyőből kivéve előbb tedd a konyhai papírtörlőre, és kézzel megnyomkodva itasd le róluk a felesleges zsiradékot.

10. Zsírszegény mogyorós vagy diós sütemény: a receptben előírt mennyiségű olajos mag felét helyettesítsd zabpehellyel! Ha előtte zsiradék nélkül meg is pirítod egy serpenyőben, pompás aromát kap tőle a sütemény!

FOGYÓKÚRÁS TÚRÓGOMBÓC ÉS KALÓRIACSÖKKENTETT MUFFIN - 7 KLASSZIKUS DIÉTÁS VÁLTOZATBAN >>>


11. A rakott és a csőben sült ételek tetejére szórandó reszelt sajt felét cseréld le korpás zsemlemorzsára. Az sem árt, ha a sajt eleve zsírszegény fajta.

12. Diétásabb lesz a fasírt, ha a masszájába zsemlemorzsa vagy kinyomkodott zsemle helyett 2 ek túrót teszel.
Tipp: Fritőz helyett a sütőben süsd meg a húsgolyókat:180 fokon kb. 30 perc alatt elkészülnek!

13. A salátaönteteknél az olaj felét váltsd ki zöldségleves-alaplével. Használj minél több friss zöldfűszert a dresszing ízesítéséhez!

14. Müzli házilag
A legtöbb bolti keverékben rengeteg a cukor, és ha sok olajos mag van bennük, akkor a zsírtartalmuk is elég magas. Jobb, ha saját magad állítod össze a reggeli müzlidet zabpehelyből, esetleg zabkorpából, pár szem mandulából vagy dióból és friss idénygyümölcsökből. Némi zsírszegény tejet is adhatsz hozzá!

FOGYJ EGY HÉTVÉGE ALATT MÁSFÉL KILÓT! ITT AZ ŐSZIBARACK DIÉTA MINTAMENÜVEL! >>>


15. Sovány szószok, mártások
Finomabb és egészségesebb, ha magad készíted el a szószokat és a mártásokat, mert a bolti változatok túl sok zsírt, cukrot és sót tartalmazhatnak. A leggyorsabb verzió: turmixolj össze apróra vágott hagymát, paradicsomot, fokhagymát, csilit, zöldfűszereket és ízlés szerinti főtt zöldségeket, főzd fel, és már kész is a mártás!

Még több fogyókúrás tipp és diétás tanács a Fanny magazin eheti számában! Keresd az újságárusoknál!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.