A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Diéták

Egészséges és alakbarát tippek az irodai étkezéshez

Általános vélekedés, hogy a napi főétkezés meleg fogás kell, hogy legyen. Ám nem mindig van lehetőség rá, hogy tápláló főtt ételt együnk, kényelmesen. Akkor mi a megoldás?

Előre tudod, hogy a héten zűrös napjaid lesznek? Akkor érdemes az egyszerűségre törekedned:„dolgozz” előre, és készíts el néhány isteni hideg fogást! Persze, ne feledkezz meg a három fontos összetevő: a rost, a fehérje és a „jó” zsírok egyikéről sem! Ha ezeket megtanulod megfelelően kombinálni, akkor nemcsak a vércukorszintedet leszel képes kordában tartani, hanem elkerülöd a farkaséhséget is, és az energiaszinted sem fog csökkenni a nap során. A gyümölcsöket, zöldségeket például előre felszeletelheted, és szortírozhatod kis ételhordókba, illetve készíthetsz egy ízletes salátát vagy laktató falatkákat.

Töltött avokádó

Hozzávalók (1 személyre):
2 db tojás
1,5 ek majonéz
1 tk frissen facsart citromlé
1/2 tk mustár

bors
2 db avokádó

Főzd meg a tojásokat, majd válasszd szét a sárgáját a fehérjétől. Előbbit tedd közepes tálba, villával törd össze, majd keverd ki a majonézzel a citromlével és a mustárral. Ízesítsd sóval, borssal. Vágd fel apróra a tojásfehérjét, és ezt is add a keverékhez. Az avokádókat mosd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magjukat. Óvatosan kanalazd ki a gyümölcshúst, és kis tálkában villával törd össze. Add ezt is a tojásos elegyhez. Végül egyenként töltsd meg a masszával a kivájt gyümölcsöket.

Kétségeid vannak? Készíts pulykasonkás szendvicset!

Komolyan! Ezzel egyrészt eleget teszel a fentiekben leírt egyszerűség elvének, másrészt minden szempontból egészséges és laktató ebédet varázsolsz az (író)asztalodra. Sajnos ez a változat itthon kissé háttérbe szorult a csirkemellsonkával szemben, pedig ez a legalacsonyabb zsírtartalmú húsfajta, ráadásul még az a kis zsírrétege is alakbarát. Emellett szuper triptofánforrás, mely aminosav segít az idegrendszer megnyugtatásában. Fogyaszd teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérrel, egy kevés mustárral, csemegeuborkával és sajttal, vagy készíts egy finom salátát a felhasználásával.

A leveseket se hagyd ki a számításból!

A hideg, borongós napokon igazán feltölti energiával a testet és a lelket egy forró, ínycsiklandó leves. Van néhány igazán ízletes és egészséges fajta, ami melegítés nélkül is laktató ebéd lehet.

Sárgarépa-krémleves
Hozzávalók (1 személyre):

2 db sárgarépa
1/2 fej mogyoróhagyma
¼ fej vöröshagyma
1,5 gerezd fokhagyma
1 ek vaj

bors
¼ tk piros currypaszta
¼ ek passzírozott paradicsom
víz
25 ml 20%-os főzőtejszín

Elkészítése: Tisztítsd meg, karikázd fel a sárgarépát. A megtisztított hagymákat kockázd apróra. Egy nagy edényben, közepes lángon olvaszd meg a vajat. Körülbelül 5 perc alatt párold meg rajta a mogyoró- és a vöröshagymát, majd dobd rá a fokhagymát is. Íztesdítsd sóval, borssal, azután mehet bele a curry és a passzírozott paradicsom is. Kevergesd körülbelül 1 percig, mielőtt hozzáadod a répát. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a zöldségeket, majd főzd 20 percig. Az elkészült levest pürésítsd botmixerrel, majd 2-3 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett főzd össze a tejszínnel.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.