Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Diéták

Fogyj egy hétvége alatt másfél kilót! Itt az őszibarack diéta mintamenüvel!

őszibarack
Szeretnél egy hétvége alatt másfél kilóval könnyebb lenni? Három részes sorozatunkban könnyen betartható villámdiétákat mutatunk be, amelyek egy bizonyos élelmiszerre épülnek, és minimális lemondással járnak.
Péntek

Ebéd:
Ez az utolsó „hagyományos” étkezés a diéta ideje alatt. Magyarul: ebédelj egy jóízűt!

Uzsonna:
1 nagy szem őszibarack

Vacsora:
Barackpuding

Hozzávalók: 125 ml tej, só, 2 teáskanál cukor, 1/4 csomag vaníliás cukor, 1/4 csomag vaníliaízű pudingpor, 1/4 tojássárgája, 10 dkg barack
Forrald fel a tejet egy csipetnyi sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral! A pudingport keverd el a tojássárgájával és 2 evőkanál hideg vízzel. Keverd hozzá a tejhez, és forrald fel! Ha kész, öntsd egy edénybe és fagyaszd le! Díszítsd a darabokra vágott barackkal!

Barackos receptek a Mindmegettén >>>

Szombat

Reggeli:
Barackos müzli

Hozzávalók:5 dkg barack, 250 ml kefir, 4 evőkanál zabpehely, 2 filter mentatea, 2 teáskanál méz
Az apróra vágott barackot, a kefirt és a zabpelyhet keverj össze. Igyál hozzá mézzel ízesített mentateát!

Tízórai:
1 nagy őszibarack

Ebéd:
Barackleves

Hozzávalók: 20 dkg hámozott barack, 2 teáskanál méz, fahéj, szegfűszeg, 1/2 teáskanál étkezési keményítő, 60 ml tej, reszelt citromhéj, 1 evőkanál gríz, 1/2 tojássárgája

Főzd 15 percig a barackot egy teáskanál mézzel, fahéjjal és szegfűszeggel együtt 250 ml vízben! Keverd el hideg vízben a keményítőt, és dúsítd ezzel a levest! A tejből és a maradék mézből citromhéjjal és egy csipet sóval együtt főzz gombócalapot! Add hozzá a grízt, fôzd 5 percig, végül keverd bele a tojássárgáját! A gombócokat kanállal adagold a levesbe, és 5 percig fôzd az alaplében!

Baracklevesek a Mindmegettén >>>

Uzsonna:
1 nagy őszibarack

Vacsora:
Barackkehely fagyival

Hozzávalók:15 dkg őszibarack, 2 teáskanál méz, 1/2 csomag vaníliás cukor, 60 ml tejszín, 1 gombóc vaníliafagylalt

Keverd össze a felkockázott barackot a mézzel és 1/4 csomag vaníliás cukorral. A maradék vaníliás cukrot add a tejszínhez, majd keverd össze az egészet! Tedd egy pohárba a tejszínt és a barackot, a végén pedig díszítsd fagyival!

Vasárnap

Reggeli:
Barackos kefir

Hozzávalók: 250 ml kefir, 10 dkg kimagozott és kis darabokra vágott barack, 3 teáskanál méz, 1 szelet pirítós, 2 filter mályvatea

Keverd össze a kefirt a barackkal és a mézzel! Egyél hozzá pirítóst és igyál mályvateát!

Tízórai:
1 nagy őszibarack

Ebéd:
Steak barackkal

Hozzávalók: 120 g hátszín, 10 dkg kimagozott barack, 150 g fejes saláta, olívaolaj, ízlés szerinti fűszerek a sülthöz és a salátához

Fűszerezd, majd teflon bevonatú edényben süsd át a steakhúst. Párolt barackkal körítsd. A fejes salátát szedd leveleire, alaposan mosd meg, és csöpögtesd le, keverd össze az olívaolajjal és fűszerekkel, majd tálald a hússal.

Uzsonna:
1 nagy őszibarack

Vacsora:
Barackos gombóc

Hozzávalók: 15 dkg barack, 3 teáskanál méz, 4 teáskanál vaj, 1/2 tojás, só, 1/4 citrom reszelt héja, 2 csepp barackpálinka, 3 teáskanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa

Magozd ki a barackot! Főzd 10 percig 2 teáskanál mézzel 60 ml vízben! Keverd habosra a vajat a fél tojással, adj hozzá az 1 teáskanál mézet, a sót, a citromhéjat és a barackpálinkát, majd keverd bele a lisztet és a zsemlemorzsát! Gyúrj tésztát belőle, majd add hozzá a felvágott barackot! Készíts belőle gombócokat, majd forrásban lévő vízben főzd őket 15 percig! Ha kész, a megpirított maradék zsemlemorzsában forgasd meg őket!

Gombócok a Mindmegettén >>>

Tipp:

1. Mindig friss gyümölcsöt használj!

2. Alaposan mosd meg a gyümölcsöket!

3. Fontos, hogy a diéta alatt sok folyadékot igyál!

Még tübb diétás tippet találsz itt! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.