Ebéd:
Ez az utolsó „hagyományos” étkezés a diéta ideje alatt. Magyarul: ebédelj egy jóízűt!
Uzsonna:
1 nagy szem őszibarack
Vacsora:
Barackpuding
Hozzávalók: 125 ml tej, só, 2 teáskanál cukor, 1/4 csomag vaníliás cukor, 1/4 csomag vaníliaízű pudingpor, 1/4 tojássárgája, 10 dkg barack
Forrald fel a tejet egy csipetnyi sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral! A pudingport keverd el a tojássárgájával és 2 evőkanál hideg vízzel. Keverd hozzá a tejhez, és forrald fel! Ha kész, öntsd egy edénybe és fagyaszd le! Díszítsd a darabokra vágott barackkal!
Barackos receptek a Mindmegettén >>>
Reggeli:
Barackos müzli
Hozzávalók:5 dkg barack, 250 ml kefir, 4 evőkanál zabpehely, 2 filter mentatea, 2 teáskanál méz
Az apróra vágott barackot, a kefirt és a zabpelyhet keverj össze. Igyál hozzá mézzel ízesített mentateát!
Tízórai:
1 nagy őszibarack
Ebéd:
Barackleves
Hozzávalók: 20 dkg hámozott barack, 2 teáskanál méz, fahéj, szegfűszeg, 1/2 teáskanál étkezési keményítő, 60 ml tej, reszelt citromhéj, 1 evőkanál gríz, 1/2 tojássárgája
Főzd 15 percig a barackot egy teáskanál mézzel, fahéjjal és szegfűszeggel együtt 250 ml vízben! Keverd el hideg vízben a keményítőt, és dúsítd ezzel a levest! A tejből és a maradék mézből citromhéjjal és egy csipet sóval együtt főzz gombócalapot! Add hozzá a grízt, fôzd 5 percig, végül keverd bele a tojássárgáját! A gombócokat kanállal adagold a levesbe, és 5 percig fôzd az alaplében!
Baracklevesek a Mindmegettén >>>
Uzsonna:
1 nagy őszibarack
Vacsora:
Barackkehely fagyival
Hozzávalók:15 dkg őszibarack, 2 teáskanál méz, 1/2 csomag vaníliás cukor, 60 ml tejszín, 1 gombóc vaníliafagylalt
Keverd össze a felkockázott barackot a mézzel és 1/4 csomag vaníliás cukorral. A maradék vaníliás cukrot add a tejszínhez, majd keverd össze az egészet! Tedd egy pohárba a tejszínt és a barackot, a végén pedig díszítsd fagyival!
Reggeli:
Barackos kefir
Hozzávalók: 250 ml kefir, 10 dkg kimagozott és kis darabokra vágott barack, 3 teáskanál méz, 1 szelet pirítós, 2 filter mályvatea
Keverd össze a kefirt a barackkal és a mézzel! Egyél hozzá pirítóst és igyál mályvateát!
Tízórai:
1 nagy őszibarack
Ebéd:
Steak barackkal
Hozzávalók: 120 g hátszín, 10 dkg kimagozott barack, 150 g fejes saláta, olívaolaj, ízlés szerinti fűszerek a sülthöz és a salátához
Fűszerezd, majd teflon bevonatú edényben süsd át a steakhúst. Párolt barackkal körítsd. A fejes salátát szedd leveleire, alaposan mosd meg, és csöpögtesd le, keverd össze az olívaolajjal és fűszerekkel, majd tálald a hússal.
Uzsonna:
1 nagy őszibarack
Vacsora:
Barackos gombóc
Hozzávalók: 15 dkg barack, 3 teáskanál méz, 4 teáskanál vaj, 1/2 tojás, só, 1/4 citrom reszelt héja, 2 csepp barackpálinka, 3 teáskanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa
Magozd ki a barackot! Főzd 10 percig 2 teáskanál mézzel 60 ml vízben! Keverd habosra a vajat a fél tojással, adj hozzá az 1 teáskanál mézet, a sót, a citromhéjat és a barackpálinkát, majd keverd bele a lisztet és a zsemlemorzsát! Gyúrj tésztát belőle, majd add hozzá a felvágott barackot! Készíts belőle gombócokat, majd forrásban lévő vízben főzd őket 15 percig! Ha kész, a megpirított maradék zsemlemorzsában forgasd meg őket!
1. Mindig friss gyümölcsöt használj!
2. Alaposan mosd meg a gyümölcsöket!
3. Fontos, hogy a diéta alatt sok folyadékot igyál!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.