Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Diéták

Fogyni akarsz? Íme 14 zamatos zöldfűszer, ami segít

A fűszer- és gyógynövények minden ételt finomabbá varázsolnak - az alábbi 14 ráadásul még az anyagcserét is aktivizálja!

Fogyaszd őket kúraszerűen: 1 héten keresztül naponta tegyél az ételedbe 2 evőkanálnyit az adott fűszernövényből, vagy készíts teát ugyanebből a mennyiségből!

Medvehagyma

Csökkenti a koleszterinszintet. A lombos erdőkben nő, illata hasonlít a fokhagymáéhoz. Az ókori rómaiak méregtelenítő hatása miatt fertőzések és bőrbetegségek ellen használták.

Illik: Tésztaételekhez, omlettekhez, levesekhez.

MEDVEHAGYMÁS RECEPTEK >>>
Még több tipp a fogyáshoz >>>
Bazsalikom

Remek vízhajtó. Eredetileg Indiából származik, hozzánk Dél-Európán keresztül jutott el. Édesen borsos íze kicsit hasonlít a szegfűszegéhez. Vizesedés ellen nagyon jó.

Illik: Paradicsomhoz, tojásos és tésztaételekhez.

BAZSALIKOMOS RECEPTEK >>>
Csalán

Javítja az emésztést. Enyhén fanyar ízű levelein tavasszal még nincs szőr, így nyersen is fogyasztható. A bizalmatlanok a szárított változatából főzzenek teát.

Illik: Nyári salátákba, fűszeres túróba.

RECEPTEK CSALÁNNAL >>>
Vízitorma

Jó hatással van a bélműködésre. A természetben csak tiszta források, patakok és folyók mentén él meg. A lágyan borsos ízű növény gazdag C-vitaminban. Mustárolaja fokozza az emésztést.

Illik: Világos levesekhez, halételekhez, paradicsomhoz.

Mindent az egészségről >>>
Kapor

Serkenti az emésztést. Már az ókori egyiptomiak is használták ezt az aromás illatú növényt, melynek íze a köményéhez hasonlít. Illóolajai görcsoldó hatásúak.

Illik: Halhoz, rákhoz, uborkához, tökhöz.

Receptek kaporral >>>
Tárkony

Vizelethajtó hatása van. A keresztes lovagok hozták Európába. Keserű-édes és enyhén fűszeres íze van. Nyáron jóval intenzívebb az aromája, mint tavasszal.

Illik: Levesekbe, szárnyasokhoz, gyümölcsökhöz.

TÁRKONYOS RECEPTEK >>>
Oregánó

Erősíti a májat. A majoránna rokona csak verőfényes napsütésben marad meg. Leveleinek íze erősen fűszeres vagy kesernyésen fanyar lehet. A mediterrán konyha egyik legkedveltebb fűszere már nálunk is hódít.

Illik: Pizzára, marhahúshoz, vegyes (különösen a görög) salátákba, paradicsomhoz, paradicsomos alapú szószokhoz, mártásokhoz.

90 napos diéta >>>
Zsázsa

Segíti a zsírégetést. Apró leveleit a középkor óta használják Közép- és Észak-Európában. Íze a tormáéhoz hasonlóan erős, illata friss.

Illik: Tojásos ételekhez, levesekbe, friss sajtokhoz.

Így használd fel a zsázsát! >>>
Petrezselyem

Feszesíti a kötőszöveteket. Sima és fodros levelű változata is van, mindkettő sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul vízhajtó hatású is.

Illik: Zöldséges ételekhez, halból és szárnyasból készült ételekhez.

Lestyán

Belülről tisztít. A középkorban a fiatal lányok fürdővizének illatosítója volt, hogy könnyebben el tudják csábítani a fiatal férfiakat. Erősen fűszeres íze van, intenzív illata a zellerére emlékeztet.

Illik: Egytálételekhez, párolt húsokhoz, borsólevesbe.

Fűszerek >>>
Pitypang

Fokozza a hólyagműködést. A sokáig gyomnak kikiáltott növény nálunk az újra felfedezett vadon termő fűszernövények közé tartozik. Leveleinek fanyar-fűszeres és enyhén keserű ízük van.

Illik: Zöld fűszeres vinaigrette mártáshoz, kenyérhez, túrókrémbe.

Turbolya

Méregtelenít. A Dél-Oroszországból származó növénynek lágyan édes íze az ánizséra és az édesköményére emlékeztet. Keserű anyagai fokozzák az emésztést. Teaként enyhe hashajtó hatása van.

Illik: Tojásos ételekhez, krémlevesekhez, túróhoz.

Turbolyás receptek >>>
Menta

Jótékony hatással van az epe működésére. Számos fajtája ismert, mindegyikre jellemző a friss, mentolos íz.

Illik: Bárányhoz, paradicsomhoz, gyümölcsökhöz, gyümölcskoktélokba, parfékhoz.

Snidling (metélőhagyma)

Fokozza a zsírégetést. A kellemesen csípős ízű növény frissen nagyon sok C-vitamint tartalmaz. Mustárolajának köszönhetően növeli a kalóriafelhasználást.

Illik: Húsokhoz, rántottába, burgonyához, tésztaételekhez.

HOZD KI A LEGJOBBAT A ZÖLDFŰSZEREKBŐL! 3 KIPRÓBÁLT TIPP >>>
SZÁRÍTOTT KAKUKKFŰTŐL A PETREZSELYEMPESTÓIG - 7 TUTI TIPP ZÖLDFŰSZEREK FELHASZNÁLÁSÁRA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.