Gyors és hatásos megoldás, ha úgy érezzük, volt már a jelenleginél feszesebb, laposabb is a pocakunk. Csak egy kis fahéjra van szükség (természetesen nem a cukros változatra). Ez a csodafűszer csökkenti az inzulintermelést, így a napközben elfogyasztott cukorból kevesebbet raktároz el a szervezetünk ősellenségünk, a háj formájában. Nyugodtan szórjuk meg vele reggeli joghurtunkat, müzlinket vagy akár a kávénkat és az uzsonnára szánt almaszeleteket!
A felesleges szódium kiiktatása kulcsfontosságú, ha a legjobb formánkat akarjuk nyújtani a nyári forróságban. Ez az ásványi anyag a vérkeringésünkből a bőrünkbe juttatja a vizet, ezért (is) tűnünk puffadtnak túl sok chips nassolása után. Só helyett próbáljuk meg inkább különböző fűszerekkel és gyógynövényekkel ízesíteni az ételeinket. A kurkuma remek választás, egyes kutatások szerint ugyanis a legmélyebb, a genetikai alapon működő mechanizmusok szintjén segíti a zsírpárnák elleni küzdelmet.
Végre rájöttünk, hogy mi a fehérneműmodellek tökéletes sziluettjének (igazán pikáns) titka! Ne gondoljunk semmi rosszra: az őrölt fekete bors az, ami a legegyszerűbb háztartásokban is megtalálható. A jellegzetes ízért felelős összetevő, a piperin megakadályozza a zsírsejtek újratermelődését. Ki gondolta volna, igaz? Reggel mehet az omlettbe, délben a levesbe, este pedig a salátára.
Ez a mediterrán fűszer már illatával nyári hangulatba hoz mindenkit, de lelkünk mellett a testünket is felkészíti a vakációra. Különböző vizsgálatokkal igazolták: a benne található olajok hasonlóan működnek, mint azok a vény nélkül kapható gyógyszerek, melyek segítenek ellazítani az emésztőrendszert. Így nem ronthatja el egy puffadás a strandon töltött időnket! Ráadásul a koriander a méregtelenít is, mivel eltávolítja azokat a nehézfémeket a szervezetből, amik hajlamosak megbújni a zsírpárnáinkban. Azon felül, hogy egészségtelenek, a narancsbőr is részben nekik köszönhető, így nem is kérdéses: mától ez a fűszer az egyik legjobb barátunk.
Nem dől össze a világ (de még a diétánk se), ha egyszer délben elcsábulunk egy hamburgerre vagy hot-dogra. Csak arra figyeljünk, hogy majonéz és ketchup helyett mustárral ízesítsük. Már egy kanál biztosítja, hogy elfogyasztása után néhány órával is 25%-kal több kalóriát égetünk el, mint egyébként. Természetesen itt is figyelni kell a mesterséges és a cukros adalékanyagokra, mi a klasszikus dijoni változatra esküszünk.
Bebizonyították, hogy az almaecet 40%-kal növeli a szénhidrátok lebontásának sebességét! Ez pedig egyenes az út a tempósabb zsírégetéshez, így biztos nem kell majd strandkendővel takargatni magunkat a vízparton. Az ecetsav késlelteti az éhségérzetet, és lelassítja a folyamatot, amivel a cukor a véráramba kerül. Plusz megfelelő szinten tartja a vércukrot, és olyan fehérjéket termel a szervezetben, amelyek hatásosan égetik a zsírt.
Eddig is imádtuk az avokádót, nem ok nélkül. 3 kanál ebből a savas olajból, és sokkal könnyebb lesz megszabadulni az alhasi zsírpárnáktól. Ez nem csak látványos, de kifejezetten egészséges, hiszen az úszógumik a szervek zsírosodását is jelezhetik, ami az elhízás legkockázatosabb fajtája. Mindezt úgy éri el, hogy növeli a jól lakottság érzését – kívánhatunk ennél többet a nyárra?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.