„A nyers zöldségek rendszeres fogyasztása fontos szerepet játszik a tartós fogyásban, illetve megelőzi a szívbetegségek kockázatát is” – hívta fel a figyelmet Yani Xu, a Qilu Hospital of Shandong University orvoskutatója. Emellett azt is elárulta, hogy a vegetáriánus és vegán étrend szoros összefüggésben van az immunrendszer, az emésztés, valamint a szív- és érrendszer megfelelő működésével.
Xu szerint az elhízás és a vele járó szövődmények amellett, hogy fokozzák a betegségek kockázatát, az életminőséget is rontják. A növényi alapú étrend azonban megoldást jelent azok számára, akik sikeresen szeretnének fogyókúrázni, és hosszútávon meg akarják őrizni az elért eredményt.
Az orvoskutató és a munkatársai huszonnégy tanulmányt találtak azzal kapcsolatban, amelyek a növényi alapú étrend és a fogyás közötti összefüggéseket vizsgálták. Ezekből egyértelműen kiderült, hogy a növényi alapú étrendek pozitív hatásai idővel egyre erősebbek. A legtöbbet a szigorú vegán étrendet követők fogytak, de azok sem sokkal maradtak le, akik tejterméket és tojást is fogyasztottak a diéta során.
Forrás: Origo
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.