Az avokádó más, mint a többi gyümölcs: míg azok tele vannak szénhidráttal és cukorral, addig az avokádó kalóriatartalmának 77%-át a zsír adja. Magas zsír - vagyis egészen pontosan olaj - sav tartalma ellenére, a kutatások megállapították, hogy aki rendszeresen fogyasztja, az kevésbé hajlamos az elhízásra. Emellett igen gazdag káliumban és elemi rostokban, így, ha hetente fogyasztunk ebből a szuperételből, jó eséllyel elkerülnek bennünket a szív- és érrendszeri betegségek.
A sajt, elképesztően tartalmas, tápláló étel, elég, ha csak annyit mondunk, hogy egy vékonyka szelet sajban egy egész pohárnyi tej tápanyagtartalma van.
Kiváló B12-vitamin, kácium-, foszfor- és szelénforrás, roppant magas a fehérje (1 szelet sajt 6,7 grammot tartalmaz), és a "józsír"-tartalma - ez utóbbinak köszönhetően csökkenti a kettes típusú diabétesz kockázatát.
Zsírban gazdag - a teljes kalóratartalom 65%-át teszi ki a zsír - csak úgy, mint számos tápanyagban és antioxidánsban. Igazi superfood. Nagyon hatékony a szív egészségének megőrzésében, serkenti az agyműködést, és megvédi a bőrt a káros napsugaraktól. Csokoládévásárláskor egyetlen szempontot kell szem előtt tartani: a választott termék kakaóvajtartalma érje el a 70%-ot, de jobb, ha meg is haladja azt.
Nem is olyan régen még az volt a tudományos állásfoglalás tojás-ügyben, hogy bár valóban nagyon egészséges, és tele van létfontosságú tápanyaggal, azért jobb, ha módjával fogyasztjuk, főleg a sárgáját, annak igen magas a zsír (62% /kalóriatartalom/tojás) koleszterintartalma (212 mg/tojás, ami anapi bevitel háromnegyede). A legújabb kutatások szerint azonban a tojás koleszterintartalma, az emberek nagy részénél egyáltalán nem emeli a vér koleszterinszintjét. Úgyhogy, maradjunk annyiban, hogy a tojás az egyik legtökéletesebb, legtöbb tápanyaggal bíró étel - még egy ilyen van a földön: az anyatej. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, minden olyan tápanyag megtalálható benne, amire az embernek szüksége lehet. Emelett a diétázóknak is jóbarátja: magas fehérjetartalmánál fogva elősegíti a súlycsökkenést, hiába a magas zsírtartalom.
Kevesen gondolnának a chia magra, mint zsírban gazdag ételre, de a valóság az, hogy 28 gramm chiában 9 gramm zsír van, ami extrém magas értéknek számít a növények között. A jó hír, hogy a magas zsírtartalom nagy része nem más, mint a szívbarát omega-3 zsírsav. Emellett a chia mag segít a magas vérnyomás csökkentésben, gyulladáscsökkentő hatású, rendkívül magas a rosttartalma és tele van ásványi anyagokkal.
Az igazi, magas zsírtartalmú joghurt elképesztően egészséges. Pont olyan gazdag tápanyagokban, mint a többi, magas zsírtartalmú tejtermék, kiegészülve a benne található probiotikus, jótékony hatású baktériumokkal, aminek nagyon komoly egészségmegőrző hatása van. Számos utatás bizonyította a joghurtnak az emésztőrendszerre gyakorolt pozitív hatását, sőt azt is, hogy rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek a szívproblémák és az elhízás is.
Sajnos, nagyon sok alacsony zsírtartalmú joghurt kapható a boltokban, ám ezeket, az alacsony zsírszázalék mellett, igen magas cukortartalom jellemzi. Messziről kerüljük el az ilyeneket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.