A mikróban elkészített ételek kényelmes megoldást jelentenek egy-egy hosszú, fárasztó nap után. Viszont ezeknek az élelmiszereknek nagyon magas a nátriumtartalmuk, amik szintén elvonják a vizet a szervezetből, ráadásul gyakran még puffadást is okozhatnak.
Az energiaitalok nagyon magas cukor- és savtartalommal rendelkeznek, amelyek károsíthatják a fogakat. Ráadásul magas koffein- és nátriumtartalmuk kiszáradáshoz vezethet.
A péksütik nagyon csábítóak, de sajnos sok zsírt és rengeteg cukrot tartalmaznak. Ezek súlygyarapodáshoz vezetnek, rontják a fogakat és öregítik a szervezetet. Természetesen ezekből az ételekből szerencsére egyre több helyen találhatunk már egészségesebb, kevesebb káros összetevőt tartalmazó változatokat, csupán csak odafigyelés kérdése.
A feldolgozott húsokban használt tartósítószerek szabad gyököket hozhatnak létre a testben, melyek könnyen előidézhetik a sejtek és a DNS oxidációját. Mindez kedvez a rák kialakulásának és a szervezet gyorsabb öregedésének is.
Többször is bebizonyították, hogy a magas glikémiás indexű szénhidrátokat tartalmazó élelmiszerek, mint például a bagel, a zabliszt, a perec, a tészta és a gabona, felgyorsítják a bőr öregedési folyamatait, mindemellett kedveznek a pattanások kialakulásának is.
Akár csak a mikrós ételeké, a gyorséttermi finomságok túlságos fogyasztása sem ajánlott, ha meg szeretnénk őrizni a fiatalos külsőnket, feszes bőrünket. A sok olaj és só, amik ezen ételek szerves részét képezik, károsítják a szervezetet és kedveznek a ráncoknak.
Ha szereted azokat a grillezett, jól átsütött húsokat, amik szinte feketék kívülről, van egy rossz hírünk. Az égetett húsok könnyen gyulladásokat okozhatnak a szervezetben, ezek pedig elkezdik rombolni a bőr kollagén szintjét.
Természetesen a chips is tiltólistás, hiszen a zacskózott ínycsiklandozó burgonyaszirmok tele vannak transzzsírokkal és sóval is.
Bár az alkohol nem élelmiszer, ennek ellenére muszáj említést tenni róla. Alkalmanként néhány pohár nem okoz nagy problémát, de rendszeres fogyasztása már igen. Elpusztítja az antioxidánsokat, csökkenti a szervezet A-vitamin szintjét, melyek a sejtek megújításáért felelnek.
Összeállításunk persze nem arra buzdít, hogy végleg felejtsük el ezeket az ételeket, csupán csak a mértékletességre szeretnénk ösztönözni. Figyeljünk az egészségünkre!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.