Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A glutén egyfajta fehérje, amelyet a sikértartalmú gabonafélék tartalmaznak. Az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót vagy felszívódási zavart válthat ki, vannak azonban olyan ételek, melyekkel szuperül lehet ezeket helyettesíteni.

Megtalálható a búzában, a rozsban, az árpában és a zabban. A rizs- és kukoricaliszt, a burgonyakeményítő, valamint a köles nem tartalmazza.

GABONAFÉLÉK

A köles, a hajdina, az amaránt és a quinoa köretek, főételek, pástétomok, sütemények alapanyagául szolgálhatnak, lisztjeikből pedig kenyeret is készíthetünk. Ezek a gabonafélék nemcsak gluténmentesek, hanem lényegesen nagyobb táperővel, vitamin- és ásványianyag-tartalommal bírnak, mint a kenyérgabonák.

A quinoa gluténmentes nagyon egészséges gabona, ráadásul gyorsan meg is fő
A quinoa gluténmentes nagyon egészséges gabona, ráadásul gyorsan meg is fő
Lisztek

A mag- és gyökérlisztek (len, tökmag, ribizlimag, gesztenye, kókusz, kendermag, rizs, török mogyoró, mandula, földimandula, mák, csicsóka, nyílgyökér, fénygyökér, tápióka, batáta stb.) és a hüvelyesek (zöldborsó, csicseriborsó, bab, lencse) lisztjei széles körben és igen változatosan felhasználhatóak. Készíthetünk belőlük kenyeret, lepényt, édességet, de akár sűrítéshez is alkalmazhatjuk őket.

Kölessel töltött padlizsántekercs
Kölessel töltött padlizsántekercs
KÖLESSEL TÖLTÖTT PADLIZSÁNTEKERCS RECEPT>>>
SPECIÁLIS GLUTÉNMENTES LISZTKEVERÉKEK

Ezek a termékek a búzaliszthez hasonló, kedvező sütési tulajdonságokkal rendelkeznek, sok egyéb tekintetben ugyan máshogy viselkednek, mint az, de egy kis gyakorlással nagyon jó eredményeket érhetünk el velük.

Különféle gluténmentes lisztek, keményítők megfelelő arányú keverékéből készülnek, kiegészülve olyan adalékanyagokkal, amelyek növelik a fehérje- és rosttartalmat, javítják a tészta állagát, a késztermék élvezeti értéktét, továbbá növelik annak térfogatát. Éppen ezért tésztafélékhez ajánlott inkább ezeket használni a rizs- és kukoricaliszt, valamint a különböző keményítők helyett.

Zöldfűszeres hajdinapalacsinta-metélt
Zöldfűszeres hajdinapalacsinta-metélt
ZÖLD FŰSZERES HAJDINAPALACSINTA-METÉLT RECEPT >>>

Tudtad?

A cölikália, vagyis a lisztérzékenység Magyarországon a népesség mintegy 1-2 százalékát érinti.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.