Olyan nagyon szerencsés vagyok, hogy a pisztrángot több helyről is beszerezhetem. Például nyaranként Tapolcán a pisztrángos bácsitól. Aztán amikor éppen a csodálatos Dunakanyarban járunk, akkor Visegrádon egy családi kirándulás keretében választhatom ki a legszebbeket. A 3. hely, az nem annyira autentikus és nem is túl romantikus, de közel van, és szinte mindig akad náluk pisztráng, általában 2 db összesen fél kg-os egyedkék 700-900 között vásárolhatóak a Lidl-ben. És persze a piacokon és más nagyobb hiperekben is belefuthatunk a pisztrángokba.
Miután minimum kéthetente, de sokszor hetente eszünk pisztrángot, ezért igyekszem minél változatosabban prezentálni lányaimnak és magamnak (a férj semmi vízben élőt nem eszik, max. algát) ezt a fehér húsú szépséget. És mivel hiszek a kultúrák találkozásának újító és szépítő erejében, ezért az ételkészítésnél is liberális vagyok, azaz simán előadom keleti kaftánban azt, amit a józan ész magyaros ill. mediterrán köntösbe bújtatna.
A pisztráng egyébként nagyon gyerekbarát halféle, ugyanis nincs benne "Y" szálka és nem fedezhető fel benne a sokakat zavaró iszapos íz. Nem elhanyagolható, hogy fehérjében, esszenciális zsírsavakban A-vitaminban, B12-vitaminban és D-vitaminban is gazdag.
"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.