Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kapros tökfőzelék virslivel
Egészséges

Zöldséggel és gyümölccsel az erősebb immunrendszerért

Március eleje óta mindennapjaink része lett a koronavírus elleni küzdelem. Gyenge immunrendszerrel kiszolgáltatottabbá válhatunk a betegségekkel, vírusokkal, így az új koronavírussal szemben is.

Az alapos kézmosásról, a társas érintkezés kerüléséről, a fizikai kontaktus minimalizálásáról már mindenki hallott. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy immunrendszerünk erősítésével hatékonyan segíthetjük szervezetünk védekezését, egy esetleges fertőzés esetén pedig a mielőbbi, szövődménymentes gyógyulást.

Szervezetünk immunválasza megerősíthető megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásával, hiszen a zöldségek és a gyümölcsök tápanyagdúsak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal és antioxidánsokkal. Sok szakember a superfood-ok közé sorolja őket, amelyek az emberi szervezetben az egészség megőrzését vagy épp visszaállítását szolgálják. Egy jól összeválogatott, immunerősítést célzó étrend vagy kúra alapjai az általában könnyen beszerezhető cékla, sárgarépa, alma és kivi, illetve a piacon már megjelentek a hazai termelésű primőr zöldségek, mint a paradicsom, a paprika, a retek, a zöldhagyma, az uborka és a saláta.

A cékla rendszeres fogyasztása betegségmegelőző és gyulladáscsökkentő hatású, rendkívül magas betain-tartalmának köszönhetően. Emellett kiváló vitaminforrás és gazdag ásványi anyagokban, rostokban, valamint antioxidánsokban. Ez igaz a sárgarépára is, amely bétakarotin-tartalma miatt elengedhetetlen az immunrendszer erősítéséhez, akár kúraszerűen is.

Az alma számos pozitív hatása mellett szintén erősíti az immunrendszert, mert sok C-vitamint és antioxidánst tartalmaz. A kivi bővelkedik leginkább C-vitaminban: egy darab elfogyasztása fedezi a szervezet napi C-vitamin igényét, valamint nagyszerű immunerősítő, segítségével megelőzhető a szezonális betegségek, a nátha, a megfázás kialakulása, légúttisztító hatású, csökkenti a gyulladásokat.

Érdekes, hogy bár sokan nem tudják, de a kivi hazánkban is megterem. A legtöbb zöldség és gyümölcs nyersen elfogyasztva a legegészségesebb, de azért bőven marad jótékony hatásuk elkészítve is. Levesek, főzelékek, saláták, mártogatósok vagy épp smoothie-k, mind segíthetik egészségünk megóvását a különböző betegségekkel szemben, rövid és hosszú távon egyaránt.

Megfelelő mennyiségű friss zöldség és gyümölcs napi fogyasztásával javítható szervezetünk immunválasza és javulhat ellenállóképességünk is.

5 IMMUNERŐSÍTŐ ZÖLDSÉG, MELYEKET ÉRDEMES BEIKTATNUNK ÉTRENDÜNKBE >>>

7 IMMUNERŐSÍTŐ TIPP, HOGY ELKERÜLJÖN AZ INFLUENZA! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.