Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Alapételek

Az egyszerű, olcsó étel is lehet különleges: így készül a sárgaborsós, almás csirkemáj bulgurral

Az egyszerű alapanyagokból készült ételek cseppet sem unalmasak: tökéletes példa erre ez a különlegesen elkészített csirkemáj.

Sokan tartanak attól, hogy a viszonylag olcsón beszerezhető alapanyagokból nem lehet olyan ételt készíteni, ami akár egy vendégségben, nagyobb családi eseményen is felszolgálható, azaz laktató és jól mutat az asztalon. Az alábbi fogással azonban bebizonyítjuk, hogy ez nincs így: a csirkemáj sárgaborsóval, almával, bulgurral fejedelmi lakoma lehet legyen szó egy hétköznapi ebédről, vacsoráról, vagy akár egy baráti összejövetelről.

Ízletes, laktató finomság egyszerű alapanyagokból / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Ízletes, laktató finomság egyszerű alapanyagokból / Fotó és recept: Vidék íze magazin


Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 20 dkg sárgaborsó
  • 30 dkg bulgur
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 közepes alma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • majoránna
  • bors S

Elkészítése:

  1. Sós vízben megfőzzük a sárgaborsót (5-8 perc), közben nagyon vigyázni kell, mert erősen habzik. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szétesik.
  2. Kockára vágjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott csirkemájat, a kicsumázott, felkockázott almát, együtt pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
  3. Bő fél liter sós vizet forralunk, beleszórjuk a bulgurt, kis lángon főzzük pár percig, majd elzárjuk alatta a lángot. Letakarjuk egy konyharuhával, és negyedórát hagyjuk állni, közben tökéletesen meg fog puhulni, felszívja az összes vizet.
  4. Összekeverve, vagy az almás májat a bulgurra halmozva tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.