Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Szeretnéd elkápráztatni a vendégeidet, de nincs időd órákat tölteni a konyhában? Íme a legtutibb szendvicskrém receptek, amelyekkel könnyedén varázsolhatod különleges ízvilágba a barátaidat!
1. PIKÁNS KENŐMÁJAS

Vágjunk apróra 1 fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát. Pároljuk meg a hagymákat
1 dl forró olívaolajban, majd tegyünk bele 10-10 dkg felkockázott borjúlapockát, csirke- és sertésmájat. Ha megpirult, öntsünk hozzá 2 dl fehérbort és 1 dl húsleveslét (kockából).
A megpuhult húshoz adjunk 1 ek kapribogyót és 1 szál zsályát. Sózzuk meg. Ha
kihűlt, pürésítsük bot mixerrel. Díszítsük zöld fűszerrel és kapribogyóval.
Egy adag: 1929 kJ/459 kcal

2. TAPENADE

Tegyünk fél re a díszítéshez néhány szemet a 20 dkg kimagozott fekete olajbogyóból, a többit vágjuk apróra. Tisztítsunk meg 2 gerezd fokhagymát, csöpögtessünk le 2 ek kapribogyót,
majd pürésítsük az olajbogyóval, 6 ek olívaolajjal és 1 ek dijoni mustárral. Szórjunk bele 1 csipet morzsolt oregá nót, és sózzuk meg 1 csipet sóval. Kínáljuk az imént félretett olajbogyóval a tetején.
Egy adag: 1729 kJ/412 kcal

3. PAPRIKÁS-HAGYMÁS KRÉM

Előbb csumázzunk ki 2 db piros kaliforniai paprikát, majd mossuk meg, és vékonyan csíkozzuk fel. Vágjunk apróra 1 fej megtisztított vöröshagymát. Csöpögtessünk le 1 ek kapribogyót, öblítsünk le 1 szál fodros petrezselymet, és mindkettőt aprítsuk fel. Forrósítsunk fel 3 ek olívaolajat egy serpenyőben, és picit pároljuk meg benne a paprikát,
majd keverjük hozzá a hagymát, a kapribogyót és a petrezselymet. Öntsünk rá 2 ek balzsamecetet, és pároljuk pár percig. Végül adjunk hozzá 1 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk meg 1 csipet sóval, és jól keverjük össze.
Egy adag: 767 kJ/183 kcal

4. OLÍVAKRÉM

Aprítsunk fel 15 dkg kimagozott olajbogyót, és pürésítsük mixerrel. Dolgozzunk hozzá
10 dkg reszelt parmezánt és 5 dkg puha vajat is. Végül daraboljunk fel 4 db konzervszardellát,
és keverjük az olívakrémhez. Díszítsük zöld fűszerrel és szardellával.
Egy adag: 1750 kJ/410 kcal

5. ZÖLDSÉGES FELTÉT

Tisztítsunk és mossunk meg 1 db sárgarépát, 1 db szárzellert, ¼ db sárga és ¼ db piros
ka liforniai paprikát, valamint ½ gumó édesköményt. Szeleteljük fel a zöldségeket. Vágjunk
össze kb. 2-3 dkg olajban eltett szárított paradicsomot, 1 tk kapribogyót és 4 db kimagozott fekete olajbogyót. Forrósítsunk fel 2 ek olajat, és tegyük bele az előkészített hozzávalókat. Sózzuk meg 1 csipet sóval, és locsoljuk le ½ citrom levével, majd állandó kevergetés mellett pároljuk pár percig. Miután kihűlt, pihentessük 1-2 óráig a hűtőszekrényben.
Egy adag: 914 kJ/218 kcal

6. PIRÍTOTT GOMBÁS FELTÉT

Szeleteljünk fel 25 dkg megtisztított sampinyongombát. Tisztítsunk meg és aprítsunk
fel 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Mossunk meg 1-1 szál kakukkfüvet és
bazsalikomot, tépkedjük le, majd vágjuk apróra a leveleiket. Forrósítsunk fel egy serpenyőben
4 ek olívaolajat, pároljuk üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát, és az egészet pirítsuk meg. Szórjuk bele az összevágott zöld fűszereket, locsoljunk rá ½ dl sherryt, és állandó keverés mellett pároljuk puhára a gombát. Végül sózzuk, borsozzuk meg 1-1 csipet sóval és őrölt fekete bors sal, majd osszuk el a kenyereken. Díszítsük kakukkfûvel.
Egy adag: 866 kJ/206 kcal

7. PETREZSELYMES PESTO

Mossunk meg 1 csokor fodros petrezselyemzöldet és 5 szál bazsalikomot. Tépkedjük le a leveleiket, majd tegyük magas peremű tálba. Ad junk hozzá 2 gerezd megtisztított fokhagymát, 2 ek fenyőmagot, 1 ek reszelt parmezán sajtot és 10 ek olívaolajat is, majd pürésítsük botmixerrel. Sózzuk meg 1 csipet sóval. Díszítsük pirítótt fenyőmaggal, valamint pet rezselyemzölddel.
Egy adag: 1510 kJ/360 kcal

8. PARADICSOMOS, KAKUKKFÜVES
FELTÉT

Mossunk meg és vágjunk félbe 40 dkg koktélparadicsomot. Tisztítsunk meg, majd aprítsunk
fel 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. A megmosott 1 szál kakukkfüvet szintén vágjuk apróra. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 5 ek olívaolajat, pároljuk meg benne a vöröshagymát. Keverjük hozzá a paradicsomot, a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd pirítsuk meg. Végül 1-1 csipet sóval és őrölt fekete borssal sózzuk, borsozzuk meg, és díszítsük bazsalikomlevéllel.
Egy adag: 934 kJ/222 kcal

9. GARNÉLÁS FELTÉT

Tisztítsunk meg 1 gerezd fokhagymát, majd 1 db kimagozott csilipaprikával együtt vágjuk kis darabokra. Mossunk és tisztítsunk meg 20 dkg garnélát, majd szeleteljük fel. Mossunk meg 2 szál koriandert, tép kedjük le a leveleit a szárról, és aprítsuk fel. Egy közepes méretû serpenyőben forrósítsunk fel 4 ek olívaolajat, folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg benne a fokhagymát és a csilipaprikát. Ke verjük hozzá a garnélát, és az egészet pirítsuk meg. Végül szórjuk bele az összevágott koriandert, és sózzuk meg 1 csipet sóval. Tálaláskor locsoljuk meg 1 citrom levével a rákdarabkákat.
Egy adag: 898 kJ/214 kcal

10. ASZALT SÁRGABARACKKAL

Kockázzunk fel 10 dkg cukrozatlan aszalt sárgabarackot. Aprítsunk fel 1 szál bazsalikomot. Keverjünk össze 20 dkg ricottát a bazsalikommal és a sárgabarackkal. Sózzuk és bor sozzuk meg a masszát 1-1 csipet sóval és őrölt fekete borssal, majd lazítsuk fel 3 ek
ásványvízzel. Kenjük a kenyérre, és a tetejét locsoljuk meg 2 ek balzsamecettel.
Egy adag: 889 kJ/212 kcal

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.