Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Érdekességek

Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel epret!

Ez a finom, szív alakú gyümölcs sokkal több, mint egy édes finomság. Az eper rendelkezik a legmagasabb tápanyag tartalommal, ezért ez a "gyümölcsök királynője". Az alábbiakban felsoroljuk egyes egészségügyi előnyeit ennek a lédús gyümölcsnek és meglátjátok, még szívesebben adjátok majd hozzá az étrendetekhez!

1. segít küzdeni a rák ellen

Az eper tele van antioxidánsokkal, amelyek akadályozzák a tumor növekedését. Segít a szervezetben fellépő gyulladás csökkentésében, és felturbózza immunrendszerünket, ami a szervezetünk legfontosabb védelme.

2. elősegíti a szemed egészségét

Az eper antioxidáns tartalma elősegítheti a szürkehályog kialalkulásásnak megelőzését. Edd rendszeresen, így csökkentve a látásvesztés kockázatát.

3. fiatalítja a bőrt

Az eperben van egy ellaginsav nevű antioxidáns, ami megvédi a rugalmas rostokat a bőrünkben, így megakadályozzák a megereszkedést. A C-vitamin létfontosságú a kollagén termeléséhez, ami elősegíti a bőr rugalmasságát, így a C-vitaminban gazdag ételek - mint az eper - fogyasztása fiatalabb bőrt eredményez.

4. felturbózza a memóriád

Az eperben található anticiánok jelentősen növelik a rövidtávú memória hatékonyságát, így azok, akik hajlamosak könnyebben elfelejteni dolgokat, természetes úton orvosolhatják problémájukat, csupán napi két adag eper elfogyasztásával.

5. szabályozza a vérnyomást

Az eper magas káliumtartalma vérnyomásszabályozó, valamint a vérképzésben is szerepet átszik. Segíti a gyulladás és a magas vérnyomás csökkentését, így könnyen megszerezheti a leginkább szívbarát gyümölcscímkét!

6. segít a fogyásban

Az eper az egyik legkevesebb kalóriát tartalmazó és zsírmentes gyümölcs. Alacsony nátrium- és cukortartalma miatt erősen ajánlott a fogyasztása diéta alatt.

7. előnyös a fogyasztása terhesség alatt

A folsav fontos a terhes nők számára, és ehhez az eper kiváló forrás. A vizsgálatok szerint ez a speciális vitamin bevitele kimondottan szükséges a terhesség korai szakaszában.

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA 30 NAPIG NEM ISZOL MÁST, CSAK VIZET >>>

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA GYORSKAJÁT ESZEL >>>

EZEKRE A VITAMINOKRA VAN A LEGNAGYOBB SZÜKSÉGÜNK A NYÁRON! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.