Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minden házban, lakásban vannak egészségügyi veszélyforrások. Baktériumok tanyázhatnak a fürdőszobádban, a hálószobádban és persze a konyhádban is. Talán nem is gondolnád, hogy mennyi minden fertőzést okozhat, ha nem tisztítod rendszeresen. Mutatunk néhány példát, hogy mire figyelj fokozottan.

Konyharuha

A meticillinrezisztens Staphylococcus aureus baktérium (MRSA) egy olyan baktériumtípus, amely heteken keresztül képes élni a bizonyos felületeken, mint például a konyharuha, bútorok, vagy sportfelszerelések. Ez a baktérium könnyen fertőzést okoz, pláne nyílt sebbel érintkezve, ha például főzés közben megvágod a kezed és beletörlöd a kevésvbé stril konykaruhába. A konyhai törlőket ajánlatos gyakrabban és magas hőfokon (60-90 Celsius) mosni, majd egy idő után lecserélni.

4 HÁZI PRAKTIKA, HOGY PATYOLATTISZTA LEGYEN A KONYHARUHÁD >>>

Mosogatószivacs

A mosogatószivacs a leggyakrabban használt tárgy a konyhában, ha nincs mosogatógéped. A szivacsot hiába mosod át forró vízzel, még így is ideális hely a baktériumok és a penész növekedéséhez. Ha hetekig ugyanazt a szivacsot használod, olyan bacikat juttathatsz a szervezetedbe, amik komoly betegségeket, például agyhártyagyulladást is okozhatnak. A mosogatószivacsot ajánlott hetente lecserélni, ha biztosra akarunk menni.

VISZLÁT, BACILUSOK! 4 TIPP A TÖKÉLETESEN TISZTA MOSOGATÓSZIVACSÉRT >>>

Vágódeszka

A vágódeszkák szintén baktériumok forrásai lehetnek a konyhában. Ha ugyanazt a vágódeszkát használod húsok, zöldségek vagy más ételek darabolásához, akkor olyan baktériumok is elterjedhetnek a deszkán, mint például az E. coli baktérium, amely súlyos hasi görcsöket, hasmenést vagy hányást okozhat. Használj külön vágódeszkát a hús, a zöldség és a kenyérfélék szeletelésére és használat után áztasd be néha 30 percre ecetes vízbe.

ILYEN GYAKRAN KELL CSERÉLNI A FAKANALAT, VÁGÓDESZKÁT! >>>

Konzervnyitó

Kinyitsz egy doboz babot vagy kukoricát, majd egyszerűen visszadobdod a fiókba a konzervnyitót. A konzervnyitót nem sokszor mossuk el, pedig kellene, ugyanis a legkisebb réseiben sokszor megtapad az élelmiszer maradék, amiből aztán penész lesz, vagy elszaparodnak rajta a baktériumok. Ezért azt javasoljuk, hogy minden egyes használat után tisztítsd meg a konzervnyitót meleg, mosószeres vízzel és hagyd alaposan megszáradni, mielőtt visszateszed a fiókba. Néhány hetente pedig végezz alapos tisztítást egy fülpiszkáló és ecet segítségével, hogy a legkisebb résekről is eltüntesd a maradékot.

A LEGJOBB HÁZI PRAKTIKA - ÍGY LESZ TÖKÉLETESEN TISZTA A KONZERVNYITÓ >>>

szilikon spatula

A szilikon spatulákat gyakran használjuk főzés, sütés közben, viszont nem egyszerű tisztítani ezeket az eszközöket. Könnyen megtelepszik rajta az E.coli baktérium, a penész, vagy az élesztő gomba. Persze vannak olyan fajták, amelyeknél szétszedhető a nyél és a fej, inkább ilyet vegyél, mert azokat könnyebb tisztán tartani. Használat után forró, mosószeres vízbe áztasd be és dörzsöld át alaposan, majd hagyd teljesen megszáradni, mielőtt elteszed a fiókba, vagy újra használod.

4+1 EGYSZERŰ PRAKTIKA, AMITŐL KRISTÁLYTISZTA LESZ A MOSOGATÓD >>>

8 TUTI TIPP! ÍGY TARTSD TISZTÁN A KONYHÁD FILLÉRES ALAPANYAGOKKAL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.