Az ázsiai eredetű sárgadinnye gyümölcs és gyógynövény is egyben. Szülőhazája India, ahol már 4000 évvel korábban is termesztették. A tápanyagtartalma jóval jelentősebb, mint a „görög” társáé. Tartalmaz ásványi anyagokat (kalcium, vas, foszfor, nátrium, kálium, magnézium, réz, cink, króm) és vitaminokat (A-vitamin, tiamin, folsav, C-vitamin) is. Az jelentős egészségügyi hatását leginkább a magas béta-karotin tartalmának köszönheti. Szinte minden gyulladásos és lázzal járó betegségre hatásos lehet. Javítja a közérzetet, jótékony hatást vált ki vékony és vastagbélgyulladáskor is.
Sárgadinnyéből nem csak egyféle létezik. Általában két alaptípusba sorolják a fajtákat; az egyik a cukordinnyeként ismert cseres héjú, halványzöldes húsú, rendkívül édes gyümölcs, a másik a kantalup típusú: gerezdes, sárga húsú, és hosszúkásabb. Ne lepődjünk tehát meg, ha többféle dinnyével találkozunk.
Mivel magas a szénhidráttartalma, ezért beilleszthető a főétkezésekbe is, például előételként pármai sonkával, vagy készíthető belőle leves is. Elég magas a cukortartalma, ezért csak kis mennyiségben ajánlott a fogyasztása.
A sárgadinnyénél sem mindegy, hogy elég érett-e. Ha mézédes gyümölcsre vágyunk, a következő praktikákat vethetjük be a kiválasztásnál:
Ha hazavittük a megfelelő darabot, már csak egy feladat maradt. A felszeletelése, ami bizony nem mindig könnyű, főleg, ha az ember még nem gyakorlott a témában. Az alábbi videóban profiktól kaphatunk remek ötleteket különböző dinnyék felszeleteléséhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.