A gasztronómiával foglalkozó szakértők szerint annyi bizton tudható, hogy Franciaországban a középkorban vált szét a szakács és cukrász mesterség, és ekkortájt már ismerték a palacsintát (crepe). Ám hogy ki volt az a hölgy, akinek a tiszteletére a Zsuzsanna palacsintát megalkották, az máig nem tisztázódott megnyugtatóan.
Egy közszájon forgó romantikus történet szerint a walesi herceg, a későbbi VII. Eduárd angol király (1841–1910) rendszeresen találkozgatott egy varrólánnyal egy párizsi étteremben. A fáma úgy tartja, hogy ennek a helynek a konyhafőnöke találta ki a desszertet a Suzette nevű kis högyikének.
Mások Henri Charpentier-hez kötik a lángoló finomságot. A 14 éves szakácstanonc 1895-ben Eduárd király előtt készítette az ételt, amikor az egy óvatlan pillanatban lángra kapott. Így is ízlett azonban Suzette-nek - aki állítólag színésznő volt.
Egy harmadik legenda terjesztői viszont azt állítják, hogy a századfordulós Európa koronázatlan szakácsfejedelme, Auguste Georg Escoffier (1846–1935) kreálta a palacsintacsodát, amelyet ő nevezett el crepe Suzette-nek.
Vajon melyik igaz, és melyik kitaláció? Sosem fogjuk megtudni, viszont a palacsinta isteni finom, a recept pedig egyszerűbb, mint gondolnád.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.