Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Ehető rovarokról már mindannyian hallottunk, hiszen a világ számos pontján teljesen természetes, hogy a menüben egy-egy ilyen állat szerepel. Na, de épp a csótány? Igen, könnyen elképzelhető, ugyanis ez a kellemetlen rovar „minőségi fehérjeforrásnak” számít.

Érdemes tudni, hogy szigorú higiéniai szabályok mellett már Európában is működnek rovarfarmok, és ezek iránt bizony egyre nagyobb a kereslet. Ez azzal magyarázható, hogy a húsipar hatalmas mértékben megterheli a környezetet: az állattenyésztés óriási környezeti károkat okoz, a növekvő takarmányigény pedig az erdőállományt fenyegeti.

A csótány minőségi fehérjeforrásnak számít / Fotó: Shutterstock
A csótány minőségi fehérjeforrásnak számít / Fotó: Shutterstock

Rendkívül szívósak

Az ehető csótányok tenyésztése azonban nemcsak a környezeti terhelést csökkenti, hanem a gazdáknak is új lehetőséget biztosít, hiszen ezek az állatok könnyebben kezelhetőek, kevesebb takarmányra van szükségük, és több „húst” biztosítanak. Emellett köztudott, hogy a csótányok rendkívül szívósak, a paraziták és a betegségek sem támadják meg őket, ráadásul a hulladékot is nagyon jól hasznosítják.

A nyereséges üzlet alapja tehát adott, hiszen már az a technológia is létezik, amivel megőrizhető a rovarok kiváló tápértéke. Így tehát könnyen elképzelhető, hogy a jövő fehérjeforrása a csótányokból származik majd.

Forrás: Economx

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.