Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Érdekességek

Ne dobd ki a cseresznye szárát! Gyógyteát készíthetsz belőle

Beindult a cseresznyeszezon, és a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcséből mennyei sütemények készülhetnek. A cseresznyemag gyógyító ereje is közismert, azt viszont már kevesen tudják, hogy a gyümölcs szárát is hasznosíthatjuk. Mutatjuk, mi mindenre jó!

A cseresznye az évszak egyik legkedveltebb gyümölcse, amiből érdemes is minél többet fogyasztani, mert számos pozitív hatása van a szervezetre. A roppanós és zamatos csemege gazdag A- és C-vitaminban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, így fontos szerepe lehet a betegségmegelőzésben. A gyümölcs kitűnő rostforrás, és emésztést serkentő hatása is ismert, bár éppen emiatt kisgyermekek számára csak kis mennyiségű fogyasztása javasolt.

Az édes cseresznyéből ellenállhatatlan desszerteket késztíhetünk, de a sütéskor fel nem használt részeit is érdemes megőrizni.

A ropogós, zamatos cseresznyét sokféleképpen felhasználhatjuk, de a szárát sem érdemes kidobni /Fotó: Shutterstock
A ropogós, zamatos cseresznyét sokféleképpen felhasználhatjuk, de a szárát sem érdemes kidobni /Fotó: Shutterstock

Cseresznyeszárból gyógytea

Kevesen tudják, de a cseresznye szárából gyógyhatású tea készíthető. Az ital remek víz- és vesekőhajtó, nyákoldó, és köptető hatású, emellett ízületi betegségek gyógyítására is alkalmazható. A cseresznyeszárból készített tea tisztítja az ér- és nyirokrendszert, csökkenti a rossz koleszterin szintjét a vérben, és a szív egészségére is jótékonyan hat. A főzet hólyaggyulladásra, ödémára, reumára és köhögésre is használható.

Vízhajtó hatása miatt tisztítókúrák részeként is fogyasztják. A cseresznye szárából készített teát egy héten keresztül, napi egy csészével kell inni, lehetőleg a reggeli órákban.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.