Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Érdekességek

Ne dobd ki a cseresznye szárát! Gyógyteát készíthetsz belőle

Beindult a cseresznyeszezon, és a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcséből mennyei sütemények készülhetnek. A cseresznyemag gyógyító ereje is közismert, azt viszont már kevesen tudják, hogy a gyümölcs szárát is hasznosíthatjuk. Mutatjuk, mi mindenre jó!

A cseresznye az évszak egyik legkedveltebb gyümölcse, amiből érdemes is minél többet fogyasztani, mert számos pozitív hatása van a szervezetre. A roppanós és zamatos csemege gazdag A- és C-vitaminban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, így fontos szerepe lehet a betegségmegelőzésben. A gyümölcs kitűnő rostforrás, és emésztést serkentő hatása is ismert, bár éppen emiatt kisgyermekek számára csak kis mennyiségű fogyasztása javasolt.

Az édes cseresznyéből ellenállhatatlan desszerteket késztíhetünk, de a sütéskor fel nem használt részeit is érdemes megőrizni.

A ropogós, zamatos cseresznyét sokféleképpen felhasználhatjuk, de a szárát sem érdemes kidobni /Fotó: Shutterstock
A ropogós, zamatos cseresznyét sokféleképpen felhasználhatjuk, de a szárát sem érdemes kidobni /Fotó: Shutterstock

Cseresznyeszárból gyógytea

Kevesen tudják, de a cseresznye szárából gyógyhatású tea készíthető. Az ital remek víz- és vesekőhajtó, nyákoldó, és köptető hatású, emellett ízületi betegségek gyógyítására is alkalmazható. A cseresznyeszárból készített tea tisztítja az ér- és nyirokrendszert, csökkenti a rossz koleszterin szintjét a vérben, és a szív egészségére is jótékonyan hat. A főzet hólyaggyulladásra, ödémára, reumára és köhögésre is használható.

Vízhajtó hatása miatt tisztítókúrák részeként is fogyasztják. A cseresznye szárából készített teát egy héten keresztül, napi egy csészével kell inni, lehetőleg a reggeli órákban.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.