Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Érdekességek

Így nézne ki a Nutella, ha nem kevernénk el a hozzávalókat

Egy ideje már lázban tartja a Reddit közösségét az a kép, ami azt hivatott illusztrálni, hogy milyen összetevőkből áll a közkedvelt mogyorókrém, mielőtt teljesen összekevernék. Persze eddig sem azért ettük ezt a csemegét, mert annyira egészséges, hanem azért, mert tényleg durván finom.

Az elmúlt napokban azért kapott nagyobb figyelmet a közösségi oldalakon az egyik legismertebb mogyorókrém, mert elkészült a következő, kissé sokkoló illusztráció arról, hogy miből is készül pontosan ez a finomság.


Nem csoda, hogy sokak számára mellbevágóan hat a látvány, hiszen a polcról leemelve mindez nem ennyire egyértelmű még akkor sem, ha az üveg hátulján tételesen láthatjuk, miből mennyi került bele.

A Magyarországon kapható Nutella összetevői így alakulnak:

  • 55% cukor
  • 13% pálmaolaj, mogyoró
  • 7,4% zsírszegény kakaópor
  • 8,7% sovány tejpor
  • 15,9% tejsavópor, emulgeálószerek

A százalékos lebontást elnézve könnyen kiszámolható, hogy az 55% cukortartalom esetén 15 gramm Nutellában 8,5 gramm cukor van, ami nagyjából két teáskanálnak felel meg. Annak fényében, hogy szervezetünknek nem igazán van szüksége finomított cukrokra, ez a mennyiség soknak mondható, ráadásul az elhízás és a cukorbetegség egyik fő kiváltó oka is lehet.

Ezzel persze nem azt szeretnék sugallni, hogy teljesen zárjuk ki az életünkből a mogyorókrémet, csupán csak arra szeretnék bíztatni, hogy mértékkel fogyasszuk. Tudjuk, mindez nem egyszerű, de így könnyen elkerülhetjük a szervezetünkbe juttatott felesleges kalóriamennyiséget.

ÍGY KÉSZÍTS HÁZI MOGYORÓKRÉMET >>>

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.