Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Érdekességek

Így nézne ki a Nutella, ha nem kevernénk el a hozzávalókat

Egy ideje már lázban tartja a Reddit közösségét az a kép, ami azt hivatott illusztrálni, hogy milyen összetevőkből áll a közkedvelt mogyorókrém, mielőtt teljesen összekevernék. Persze eddig sem azért ettük ezt a csemegét, mert annyira egészséges, hanem azért, mert tényleg durván finom.

Az elmúlt napokban azért kapott nagyobb figyelmet a közösségi oldalakon az egyik legismertebb mogyorókrém, mert elkészült a következő, kissé sokkoló illusztráció arról, hogy miből is készül pontosan ez a finomság.


Nem csoda, hogy sokak számára mellbevágóan hat a látvány, hiszen a polcról leemelve mindez nem ennyire egyértelmű még akkor sem, ha az üveg hátulján tételesen láthatjuk, miből mennyi került bele.

A Magyarországon kapható Nutella összetevői így alakulnak:

  • 55% cukor
  • 13% pálmaolaj, mogyoró
  • 7,4% zsírszegény kakaópor
  • 8,7% sovány tejpor
  • 15,9% tejsavópor, emulgeálószerek

A százalékos lebontást elnézve könnyen kiszámolható, hogy az 55% cukortartalom esetén 15 gramm Nutellában 8,5 gramm cukor van, ami nagyjából két teáskanálnak felel meg. Annak fényében, hogy szervezetünknek nem igazán van szüksége finomított cukrokra, ez a mennyiség soknak mondható, ráadásul az elhízás és a cukorbetegség egyik fő kiváltó oka is lehet.

Ezzel persze nem azt szeretnék sugallni, hogy teljesen zárjuk ki az életünkből a mogyorókrémet, csupán csak arra szeretnék bíztatni, hogy mértékkel fogyasszuk. Tudjuk, mindez nem egyszerű, de így könnyen elkerülhetjük a szervezetünkbe juttatott felesleges kalóriamennyiséget.

ÍGY KÉSZÍTS HÁZI MOGYORÓKRÉMET >>>

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.