Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Vadas marha
Fűben, fában orvosság – tartja a régi mondás, amivel nem is lehet vitatkozni, hiszen a különféle gyógynövényeket már ősidők óta alkalmazzák a népi gyógyászatban.

Érdemes tudni, hogy létezik egy különleges növény, amely a Chihuahuan sivatagban őshonos, és ami az ókorban a feltámadást és az örök életet jelképezte. Ez azért van, mert a növény esős időjárás után száraz gumóvá gömbölyödik, olyan mintha elpusztult volna, azonban amint víz éri, ismét újjászületik. Ez a különleges növény nem más, mint Jerikó rózsája.

Jerikó rózsája növeli a szervezet ellenállását a fertőzésekkel szemben / Fotó: Shutterstock
Jerikó rózsája növeli a szervezet ellenállását a fertőzésekkel szemben / Fotó: Shutterstock

Hatékonyan csökkenti a gyulladást

Tanulmányok szerint, Jerikó rózsájának metanolos és vizes kivonata antioxidáns, gombaellenes és antimikrobiális hatású, emellett növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállását, valamint cukorbetegség ellen is hatásos gyógyír. Ez a kis sivatagi növény gyulladáscsökkentő és gyomorvédő hatású, valamint a menstruációs görcsöket is enyhíti.

Így néz ki a növény, ha nem kap vizet / Fotó: Shutterstock
Így néz ki a növény, ha nem kap vizet / Fotó: Shutterstock

Hogyan fogyasztják?

A származási országain kívül Ázsia és a világ más részein élők is fogyasztják. Az arab országokban Kaff Maryam, Európában pedig Fatima keze, Mária keze vagy Jerikói Rózsa néven ismert. A gyógynövény kivonat vagy finom por formájában fogyasztható. Előbbit úgy állítják elő, hogy a szárított növényt vízbe áztatják, ennek hatására az összegömbölyödött ágak kitágulnak, majd kiegyenesednek. Ezután a növény vízfőzetét szokták elfogyasztani – írja a Ripost.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.