Na persze, nem arról van szó, hogy a pizza hirtelen superfooddá változott volna, de reggelire még mindig sokkal jobb választás, mint a cukros gabonapehely - legalább is ezt állítja a New York-i illetőségű dietetikus, Chelsey Amer.
"A gabonapelyheknek magas cukortartalmuk, kevés bennük a fehérje és az egészséges zsírsav. A sok cukor hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ami utána gyorsan le is zuhan, még komolyabb éhségérzetet generálva" - mondja Armer.
"Meglepő, de egy átlagos pizzaszelet és egy tál hagyományos, cukrozott gabonapehely, tejjel körülbelül azonos mennyiségű kalóriát tartalmaz. Emellett a pizzában sokkal több a fehérje, így biztosítja a telítettség érzését egész reggel."
A dietetikus hozzáteszi, hogy bár egy szelet pizza több zsírt, ám sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a legtöbb gabonapehely, így nem kell vércukor-ingadozástól tartanunk.
Természetesen, a fenti állítások nem minden gabonapehely-pizza összevetésnél állják meg a helyüket: teljes kiőrlésű gabonából, magvakból és friss gyümölcsökből készült müzli-reggeli egészségesebb, és jóval táplálóbb, mint egy szelet fehér lisztből készült pizza - de pizzából is lehet teljes kiőrlésű lisztből készített, vékonytésztás változatot rendelni.
Az egészséges reggeli titka tehát, hogy minél kevesebb cukrot, sok fehérjét és egy persze hosszan felszívódó szénhidrátot is tarlmazzon - és persze az, hogy soha hagyjuk ki!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.