A világ 100 leghíresebb édessége között számon tartott Pêche [pess] Melba lényegében egy fagylaltkülönlegesség, amelyet August Georg Escoffier [ogüszt eszkoffié] alkotott meg. A híres francia séf 1889-ben szerződött az akkor megnyitott londoni Savoy Hotelba, ahol César Ritz szállodamágnás annak a párizsi szokásnak a meghonosításán fáradozott, hogy az opera utáni program egy közös étkezéssel folytatódjék a társasági elit számára. Ennek érdekében közismert embereket csalogatott az éttermébe, amely hamarosan felkapott hely, Escoffier-nak köszönhetően pedig az ínyencek Mekkája lett.
Nellie Melba, a csodálatos hangú ausztrál szoprán is a Savoyban szeretett vacsorázni a Covent Garden-beli fellépései után, és a séf az ő tiszteletére kreálta az elhíresült őszibarackos-málnás fagylaltkelyhet.
Van egy másik, kevésbé ismert történet is: 1897-ben a diétára kényszerült művésznő a Savoyban visszaküldte a vastagnak talált pirítóst, mire Escoffier nagyon vékony kenyeret vágott a számára, és kétszer megpirította. Ezt az általában levesekhez feltálalt kétszersültet nevezik Melba toastnak.
Tudtad, hogy az 1861-ben Helen Porter Mitchell néven anyakönyvezett díva volt az első ausztrál, aki világhírnévre tett szert, és akkora sztár lett, hogy hazájában a 100 dolláros bankóra nyomtatták a képmását? 1931-ben az elsők között végeztetett magán ráncfelvarrást, és az eltitkolt szépészeti műtét következtében kialakult vérmérgezés okozta a halálát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.