A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Érdekességek

Három alapszabály, amit be kell tartanod, ha pizzát eszel Olaszországban

Hosszabb nyitvatartással, fél árú pizzák várnak az éttermek az első Nápolyi Pizzériák Éjszakáján /Fotó: Shutterstock
Az olaszoknál jó néhány gasztronómiai alapszabály létezik, például hogy ebéd után tilos a cappuccino, és hogy a pizzára nem kerülhet ananász. A pizzaevés kapcsán azonban még néhány kritériumra oda kell figyelnünk. Íme, a három legfontosabb.

Valószínűleg nem most hallasz először arról, hogy az olaszok a pizzára sohasem tesznek ananászt, de vajon, tudod, mikre kell még odafigyeni, ha betérsz egy helyi vendéglőbe? Ha Olaszországban nyaralsz, és pizzát rendelsz, ezt a három alapszabályt igyekezz betartani, és a helybéliek elismerően tekintenek majd rád.

Ha pizzáról van szó, az olaszok több szabályt is szigorúan vesznek /Fotó: Shutterstock
Ha pizzáról van szó, az olaszok több szabályt is szigorúan vesznek /Fotó: Shutterstock

1. szabály: ne osztozz a pizzán

Az olaszok egyik alapvető szabálya, hogy ha pizzát rendelnek, mindenki kér magának egy egészet, ugyanis nem osztozkodnak az ételen.

2. szabály: a pizza mellé ne rendelj bort

Meglepő, de az olaszok a pizza mellé soha nem bort isznak, hanem vagy sört, vagy valamilyen üdítőitalt, esetleg vizet. A bor és pizza menü egy vendéglőben csak turistacsalogató fogás.

3. szabály: ne edd kézzel a pizzádat

Olaszország egyes részein, például Nápolyban a pizzát összehajtva, papírba csomagolva fogyasztják, de sok helyen a késsel, villával evést javasolják. Egész egyszerűen azért, mert így lassabban eszünk, ami jobb az emésztésnek.

(Forrás)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.