Valószínűleg nem most hallasz először arról, hogy az olaszok a pizzára sohasem tesznek ananászt, de vajon, tudod, mikre kell még odafigyeni, ha betérsz egy helyi vendéglőbe? Ha Olaszországban nyaralsz, és pizzát rendelsz, ezt a három alapszabályt igyekezz betartani, és a helybéliek elismerően tekintenek majd rád.
Az olaszok egyik alapvető szabálya, hogy ha pizzát rendelnek, mindenki kér magának egy egészet, ugyanis nem osztozkodnak az ételen.
Meglepő, de az olaszok a pizza mellé soha nem bort isznak, hanem vagy sört, vagy valamilyen üdítőitalt, esetleg vizet. A bor és pizza menü egy vendéglőben csak turistacsalogató fogás.
Olaszország egyes részein, például Nápolyban a pizzát összehajtva, papírba csomagolva fogyasztják, de sok helyen a késsel, villával evést javasolják. Egész egyszerűen azért, mert így lassabban eszünk, ami jobb az emésztésnek.
(Forrás)
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.