A reggeli kávézás szertartás, ami segít, hogy egy picit magadra figyelj, mielőtt beindul a nap. Ha egy egyszerű, minden háztartásban megtalálható összetevőt adsz a kávédhoz, nemcsak az íze lesz sokkal harmonikusabb, teltebb, hanem a fogyás is könnyebben beindulhat.
A vajat elsősorban sütemények, szendvicskrémek alapanyagaként használjuk, és biztosan nem a fogyás az első, ami eszedbe jut róla. Pedig vizsgálatok kimutatták, hogy ha vajat teszel a kávédba, könnyebben beindul a fogyás – és ezt már több száz éve tudják például Etiópiában, Jemenben, India egyes részein, Szingapúrban, Vietnámban és Tibetben.
A minőségi vaj zsírban oldódó A-, E- és K2-vitaminokban gazdag. A K2-vitamin különösen fontos a kalcium-anyagcsere szempontjából, és szerepet játszhat a zsírlerakódások megelőzésében az artériákban.
A kávéból származó koffein és a vajból származó zsírok kombinációja folyamatos energiafelszabadulást biztosít egész reggel, ami csökkenti a kávéfogyasztással gyakran összefüggő hirtelen felpörgést majd az energiaszint hirtelen lezuhanását.
Azok számára, akik a ketogén diétát választják, a vajhoz hasonló zsírok fogyasztása segíthet fenntartani a ketózis állapotát, ahol a szervezet szénhidrát helyett zsírt éget üzemanyagként.
A magas zsírtartalom növelheti a teltségérzetet, és segít csökkenteni az általános kalóriabevitelt azok számára, akik fogyni próbálnak. Ez különösen előnyös lehet azok számára, akik időszakos böjtöt vagy ketogén diétát követnek.
A legjobb eredmény érdekében adj egy evőkanál sózatlan, jó minőségű vajat egy csésze szűrt feketéhez. Használhatsz tejhabosítót is, így még finomabb lesz a végeredmény.
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.