A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Érdekességek

Sós brownie-keksz, az extrém csokis vendégváró, ami annyira jó, hogy lehet, nem is adod a vendégeknek

Sós brownie-keksz, az ellenállhatatlan csokis finomság receptje videón /Fotó: Mindmegette
A brownie egy csokis csoda, ami a házibulik, zsúrok vagy csak a sima hétköznapok sztárja lehet, bármikor is sütjük. Igazán puha és szaftos brownie-t azonban nem könnyű készíteni, ám brownie-kekszet annál inkább! Az íze szinte ugyanolyan, sőt mennyei, ráadásul pillanatok alatt elkészül. A sós verzió pedig maga a csokiálom!

A sós brownie-keksz tökéletes választás, ha valami gyors és persze kakaós finomságra vágysz. Ha vendégeket vársz, vagy vendégségbe készülsz, zseniális ajándék egy doboznyi ebből a kekszből, ami annyira finom és csokis, hogy nehéz lesz tőle megválnia az édesszájúaknak. Ez a keksz ötvözi a brownie-k puhaságát és csokis ízét a kekszre jellemző ropogós kéreggel és a rájuk jellemző falatnyi mérettel. Igazán extra a tetejére kerülő sópehelytől lesz, ugyanis a só és a csoki együtt mámorító párost alkot.

Sós brownie-keksz, az ellenállhatatlan csokis finomság receptje videón /Fotó: Mindmegette
Sós brownie-keksz, az ellenállhatatlan csokis finomság receptje videón /Fotó: Mindmegette

A brownie-keksz elkészítése tényleg gyerekjáték, hiszen az alapanyagokat csak össze kell keverni, majd két kanál segítségével tepsire adagolni és mehet is a sütőbe, ahol tíz perc alatt elkészül az illatos sütemény. A sós brownie-keksz receptjét Farkasinszki Ildikó a Sütisuli legújabb részében bemutatja videón is, és elárul néhány apró praktikát is, amiktől tökéletes lesz a végeredmény.

Farkasinszki Ildikó bemutatja, hogyan készül a sós brownie-keksz /Fotó: Mindmegette
Farkasinszki Ildikó bemutatja, hogyan készül a sós brownie-keksz /Fotó: Mindmegette

Így készül a sós brownie-keksz, íme a recept videón!

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 mk. só
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 22 dkg kristálycukor
  • 1 ek. étolaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 10,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. instant kávé (elhagyható)
  • sópehely a kekszek tetejére (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  3. Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
  4. Egy másik tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, az étolajjal és a vaníliakivonattal.
  5. Egy nyeles kis lábasban megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Levesszük a tűzről, és habverővel belekeverjük a kakaóport és az instant kávét.
  6. A csokis keveréket óvatosan a tojásos masszához öntjük, és addig keverjük, amíg szép sima keveréket kapunk.
  7. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és egy szilikonspatulával óvatosan összeforgatjuk.
  8. A sütőpapíros tepsikre két kanál segítségével 1,5 evőkanálnyi méretű halmokat rakunk a csokis masszából, úgy, hogy kb. 4 cm-es hely maradjon az egyes kupacok között.
  9. Minden süti tetejét megszórjuk sópehellyel, és 8-10 perc alatt megsütjük őket, míg a kekszek teteje fényes és repedezett lesz.
  10. Kivesszük a tepsit a sütőből, ha szeretnénk, megszórhatjuk a tetejüket csokireszelékkel, és 5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni a kekszeket.
  11. Egy tortalapát segítségével áttesszük a még langyos kekszeket rácsra, és ott hagyjuk teljesen kihűlni őket. Légmentesen záródó dobozban szobahőmérsékleten tároljuk őket.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.