Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Érdekességek

Sós brownie-keksz, az extrém csokis vendégváró, ami annyira jó, hogy lehet, nem is adod a vendégeknek

Sós brownie-keksz, az ellenállhatatlan csokis finomság receptje videón /Fotó: Mindmegette
A brownie egy csokis csoda, ami a házibulik, zsúrok vagy csak a sima hétköznapok sztárja lehet, bármikor is sütjük. Igazán puha és szaftos brownie-t azonban nem könnyű készíteni, ám brownie-kekszet annál inkább! Az íze szinte ugyanolyan, sőt mennyei, ráadásul pillanatok alatt elkészül. A sós verzió pedig maga a csokiálom!

A sós brownie-keksz tökéletes választás, ha valami gyors és persze kakaós finomságra vágysz. Ha vendégeket vársz, vagy vendégségbe készülsz, zseniális ajándék egy doboznyi ebből a kekszből, ami annyira finom és csokis, hogy nehéz lesz tőle megválnia az édesszájúaknak. Ez a keksz ötvözi a brownie-k puhaságát és csokis ízét a kekszre jellemző ropogós kéreggel és a rájuk jellemző falatnyi mérettel. Igazán extra a tetejére kerülő sópehelytől lesz, ugyanis a só és a csoki együtt mámorító párost alkot.

Sós brownie-keksz, az ellenállhatatlan csokis finomság receptje videón /Fotó: Mindmegette
Sós brownie-keksz, az ellenállhatatlan csokis finomság receptje videón /Fotó: Mindmegette

A brownie-keksz elkészítése tényleg gyerekjáték, hiszen az alapanyagokat csak össze kell keverni, majd két kanál segítségével tepsire adagolni és mehet is a sütőbe, ahol tíz perc alatt elkészül az illatos sütemény. A sós brownie-keksz receptjét Farkasinszki Ildikó a Sütisuli legújabb részében bemutatja videón is, és elárul néhány apró praktikát is, amiktől tökéletes lesz a végeredmény.

Farkasinszki Ildikó bemutatja, hogyan készül a sós brownie-keksz /Fotó: Mindmegette
Farkasinszki Ildikó bemutatja, hogyan készül a sós brownie-keksz /Fotó: Mindmegette

Így készül a sós brownie-keksz, íme a recept videón!

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 mk. só
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 22 dkg kristálycukor
  • 1 ek. étolaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 10,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. instant kávé (elhagyható)
  • sópehely a kekszek tetejére (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  3. Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
  4. Egy másik tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, az étolajjal és a vaníliakivonattal.
  5. Egy nyeles kis lábasban megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Levesszük a tűzről, és habverővel belekeverjük a kakaóport és az instant kávét.
  6. A csokis keveréket óvatosan a tojásos masszához öntjük, és addig keverjük, amíg szép sima keveréket kapunk.
  7. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és egy szilikonspatulával óvatosan összeforgatjuk.
  8. A sütőpapíros tepsikre két kanál segítségével 1,5 evőkanálnyi méretű halmokat rakunk a csokis masszából, úgy, hogy kb. 4 cm-es hely maradjon az egyes kupacok között.
  9. Minden süti tetejét megszórjuk sópehellyel, és 8-10 perc alatt megsütjük őket, míg a kekszek teteje fényes és repedezett lesz.
  10. Kivesszük a tepsit a sütőből, ha szeretnénk, megszórhatjuk a tetejüket csokireszelékkel, és 5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni a kekszeket.
  11. Egy tortalapát segítségével áttesszük a még langyos kekszeket rácsra, és ott hagyjuk teljesen kihűlni őket. Légmentesen záródó dobozban szobahőmérsékleten tároljuk őket.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.