Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Érdekességek

Tegyél egy csésze sót a hűtődbe, és megdöbbensz az eredmény láttán

Hűtőszekrény /Fotó: Shutterstock
Első hallásra tényleg abszurdnak hangzik az a megállapítás, miszerint egy csésze sóval bámulatos eredményeket érhetünk el a hűtőszekrényben. Az egykor fehér aranyként is emlegetett só igazi csodaszer, főleg ha az a frigóba kerül.

A só a középkorban még luxuscikknek számított, ám ma már minden háztartásban megtalálható annak ellenére, hogy volt idő, amikor még az aranytól is drágábban mérték. Ennek a tömegárunak számító konyhai alapanyagnak szinte minden ételben helye van attól függően, ki mennyire szereti sósan az adott ételt.

A főzésen túl azonban van egy másik terület is, ahol nagyon jó szolgálatot tesz a só. Tegyél belőle egy kis csészével a hűtődbe a zöldségek mellé, cserélgesd háromhetente, és megdöbbensz az eredmény láttán. Az egyébként tartósításra és ételízesítésre használt csodaszer eltávolítja és magába szívja a hűtő nedvességét, ennek köszönhetően pedig a zöldségek sokkal tovább maradnak frissek és ropogósak. Megéri kipróbálni!

A zöldségek tovább maradnak frissebbek és roppanósak /Fotó: Shutterstock
A zöldségek tovább maradnak frissebbek és roppanósak /Fotó: Shutterstock

A sót az ételek fűszerezésén túl még számtalan területen hasznosíthatod a háztartásban. Elhárítja a lefolyó dugulást, leszedi a vasaló talpáról a makacs lerakódásokat, eltünteti a kávé- és teafoltokat, és remek folttisztító is. Ha kíváncsi vagy, hogyan alkalmazhatod az imént felsorolt területeken, azt ebben a cikkünkben részletesen kifejtettük.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.