Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Zsemlegombóc
Epres blondie
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Tárkonyos csirkeraguleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Érdekességek

Elképesztő siker: a világ 150 legjobb cukrászdája között ott van két budapesti is!

Dobos torta Dobos C. József receptje szerint
Ismét a világ élvonalába kerültünk a cukrászművészetünkkel: a TasteAtlas nevű gasztroportál legfrissebb cukrászdákat és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló listáján két budapesti cukrászda is helyet kapott.

Kedvenc mértékadó nemzetközi gasztroportálunk, az angol TasteAtlas ismét előtállt egy TOP 150-es listával, amelyben a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsorolja. A magát „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként" leíró oldal nemrégiben összeállította a világ legjobb 100 tortáját tartalmazó listát, amelyen helyet kapott 5 ismert és közkedvelt magyar édesség is - most azonban a sütemények helyett, elsősorban az azokat elkészítő helyekre fókuszált.

"A listán szereplő cukrászdák mindegyike az időtlen minőséget választotta a múlékony divat helyett" - írják bevezetőjükben. Nos, az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy két budapesti cukrászda is belefért az előkelő lista első harmadába - lássuk, melyek ezek!

Íme a TOP 150 cukrászda listája (Fotó: TasteAtlas.com)
Íme a TOP 150 cukrászda listája (Fotó: TasteAtlas.com)

 

14. Daubner cukrászda, budapest - Dobos-torta

"A Daubner Cukrászda budapest egyik egyik legjobb cukrászdájaként szerzett hírnevet, ami a helyieket és a turistákat egyaránt vonzza. Az 1901-ben alapított cukrászda számos finomsága közül kiemelkedik a Dobos-torta. Az ikonikus magyar desszert Dobos C. Józsefről cukrászmesterről kapta a nevét, és vékony piskótarétegekből, csokoládés vajkrémből áll, tetején ropogós karamellmázzal. A Daubner cukrászdában készített változat nagy elismerést váltott ki az ízek és textúrák tökéletes egyensúlya miatt, és hűen követi a hagyományos receptet.

A Dobos-torta (Fotó: Shutterstock)
A Dobos-torta (Fotó: Shutterstock)

 

32. New York Kávéház - New York csokoládétorta

"A New York Kávéház - amelyet gyakran "a világ legszebb kávéházaként" is emlegetnek - 1894-ben nyitotta meg kapuit, és hamarosan az írók, művészek és értelmiségiek szellemi központjává vált, fontos szerepet játszva a város kulturális életében" - írja a magazin. "A New York-i csokoládétortájuk csokoládés piskóta és csokoládé ganache rétegezéséből áll, amelyet egy elegáns aranylevél díszít. A New York-i csokoládétorta élvezete a kávézó pazar környezetében nem csupán desszert, hanem érzéki élvezet" - zárja méltató sorait a TasteAtlas.com

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.