Nem kell profi szakácsnak lenned ahhoz, hogy csirkemellből készíts valami finomat rövid idő alatt. Azonban veled is könnyen előfordulhat, hogy túl sokáig hőkezeled, nedvességét nem zárod megfelelő ideig a hús belsejébe, ennek köszönhetően pedig kiszárad. A kellemetlen baki elkerülése végett érdemes alkalmaznod a következő praktikát, aminek hála nem fog kiszáradni még a natúr csirkemell sem. Nincs más dolgod, mint egy darab sütőpapírt helyezni a hús alá és tetejére, mielőtt nekilátsz a sütésének. Erre azért van szükség, mert a sütőpapír nem engedi, hogy a csirkemell nedvessége elillanjon, majd kiszáradjon - írja a Daily Meal.
Ha sütőben készíted, akkor a befűszerezett húst csomagold sütőpapírba, sőt akár még zöldségeket is tehetsz a csomaglás aljára. Így a csirkemell és a zöldségek természetes levükben sülnek meg, ennek eredményeként pedig sokkal szaftosabb és ízletesebb lesz arról nem beszélve, hogy így egy teljes fogást készítesz el egy kalap alatt. Fontos, hogy sütőpapírt használj, ne alufóliát! Ha mégis így teszel, készülj fel arra, hogy bele fog ragadni az ételbe.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.