Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Érdekességek

Íme a trükk: ha így sütöd a csirkemellet, mindig extra szaftos lesz

Csirkemell sütés sütőpapírral /Fotó: Shutterstock
Nem túlzás kijelenteni, hogy talán a csirkemell az egyik legsokoldalúbban elkészíthető hús a konyhában. Számtalan módját ismerjük felhasználásának, de a fűszerek és a hozzá adott szószok is igen változatossá teszik. Az egyetlen buktató, ha csirkemellel dolgozunk, hogy könnyen kiszáríthatjuk. Nos, most ennek bakinak az elkerülésére hoztunk egy szuper praktikát.

Nem kell profi szakácsnak lenned ahhoz, hogy csirkemellből készíts valami finomat rövid idő alatt. Azonban veled is könnyen előfordulhat, hogy túl sokáig hőkezeled, nedvességét nem zárod megfelelő ideig a hús belsejébe, ennek köszönhetően pedig kiszárad. A kellemetlen baki elkerülése végett érdemes alkalmaznod a következő praktikát, aminek hála nem fog kiszáradni még a natúr csirkemell sem. Nincs más dolgod, mint egy darab sütőpapírt helyezni a hús alá és tetejére, mielőtt nekilátsz a sütésének. Erre azért van szükség, mert a sütőpapír nem engedi, hogy a csirkemell nedvessége elillanjon, majd kiszáradjon - írja a Daily Meal.

Ha így sütöd a csirkemellet, soha nem fog kiszáradni /Fotó: Shutterstock
Ha így sütöd a csirkemellet, soha nem fog kiszáradni /Fotó: Shutterstock

Ha sütőben készíted, akkor a befűszerezett húst csomagold sütőpapírba, sőt akár még zöldségeket is tehetsz a csomaglás aljára. Így a csirkemell és a zöldségek természetes levükben sülnek meg, ennek eredményeként pedig sokkal szaftosabb és ízletesebb lesz arról nem beszélve, hogy így egy teljes fogást készítesz el egy kalap alatt. Fontos, hogy sütőpapírt használj, ne alufóliát! Ha mégis így teszel, készülj fel arra, hogy bele fog ragadni az ételbe.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.