Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Érdekességek

Íme a trükk: ha így sütöd a csirkemellet, mindig extra szaftos lesz

Csirkemell sütés sütőpapírral /Fotó: Shutterstock
Nem túlzás kijelenteni, hogy talán a csirkemell az egyik legsokoldalúbban elkészíthető hús a konyhában. Számtalan módját ismerjük felhasználásának, de a fűszerek és a hozzá adott szószok is igen változatossá teszik. Az egyetlen buktató, ha csirkemellel dolgozunk, hogy könnyen kiszáríthatjuk. Nos, most ennek bakinak az elkerülésére hoztunk egy szuper praktikát.

Nem kell profi szakácsnak lenned ahhoz, hogy csirkemellből készíts valami finomat rövid idő alatt. Azonban veled is könnyen előfordulhat, hogy túl sokáig hőkezeled, nedvességét nem zárod megfelelő ideig a hús belsejébe, ennek köszönhetően pedig kiszárad. A kellemetlen baki elkerülése végett érdemes alkalmaznod a következő praktikát, aminek hála nem fog kiszáradni még a natúr csirkemell sem. Nincs más dolgod, mint egy darab sütőpapírt helyezni a hús alá és tetejére, mielőtt nekilátsz a sütésének. Erre azért van szükség, mert a sütőpapír nem engedi, hogy a csirkemell nedvessége elillanjon, majd kiszáradjon - írja a Daily Meal.

Ha így sütöd a csirkemellet, soha nem fog kiszáradni /Fotó: Shutterstock
Ha így sütöd a csirkemellet, soha nem fog kiszáradni /Fotó: Shutterstock

Ha sütőben készíted, akkor a befűszerezett húst csomagold sütőpapírba, sőt akár még zöldségeket is tehetsz a csomaglás aljára. Így a csirkemell és a zöldségek természetes levükben sülnek meg, ennek eredményeként pedig sokkal szaftosabb és ízletesebb lesz arról nem beszélve, hogy így egy teljes fogást készítesz el egy kalap alatt. Fontos, hogy sütőpapírt használj, ne alufóliát! Ha mégis így teszel, készülj fel arra, hogy bele fog ragadni az ételbe.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.