Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Érdekességek

Íme a trükk: ha így sütöd a csirkemellet, mindig extra szaftos lesz

Csirkemell sütés sütőpapírral /Fotó: Shutterstock
Nem túlzás kijelenteni, hogy talán a csirkemell az egyik legsokoldalúbban elkészíthető hús a konyhában. Számtalan módját ismerjük felhasználásának, de a fűszerek és a hozzá adott szószok is igen változatossá teszik. Az egyetlen buktató, ha csirkemellel dolgozunk, hogy könnyen kiszáríthatjuk. Nos, most ennek bakinak az elkerülésére hoztunk egy szuper praktikát.

Nem kell profi szakácsnak lenned ahhoz, hogy csirkemellből készíts valami finomat rövid idő alatt. Azonban veled is könnyen előfordulhat, hogy túl sokáig hőkezeled, nedvességét nem zárod megfelelő ideig a hús belsejébe, ennek köszönhetően pedig kiszárad. A kellemetlen baki elkerülése végett érdemes alkalmaznod a következő praktikát, aminek hála nem fog kiszáradni még a natúr csirkemell sem. Nincs más dolgod, mint egy darab sütőpapírt helyezni a hús alá és tetejére, mielőtt nekilátsz a sütésének. Erre azért van szükség, mert a sütőpapír nem engedi, hogy a csirkemell nedvessége elillanjon, majd kiszáradjon - írja a Daily Meal.

Ha így sütöd a csirkemellet, soha nem fog kiszáradni /Fotó: Shutterstock
Ha így sütöd a csirkemellet, soha nem fog kiszáradni /Fotó: Shutterstock

Ha sütőben készíted, akkor a befűszerezett húst csomagold sütőpapírba, sőt akár még zöldségeket is tehetsz a csomaglás aljára. Így a csirkemell és a zöldségek természetes levükben sülnek meg, ennek eredményeként pedig sokkal szaftosabb és ízletesebb lesz arról nem beszélve, hogy így egy teljes fogást készítesz el egy kalap alatt. Fontos, hogy sütőpapírt használj, ne alufóliát! Ha mégis így teszel, készülj fel arra, hogy bele fog ragadni az ételbe.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.