Hagymás rostélyos
Epres blondie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Érdekességek

Íme a trükk: ha így sütöd a csirkemellet, mindig extra szaftos lesz

Csirkemell sütés sütőpapírral /Fotó: Shutterstock
Nem túlzás kijelenteni, hogy talán a csirkemell az egyik legsokoldalúbban elkészíthető hús a konyhában. Számtalan módját ismerjük felhasználásának, de a fűszerek és a hozzá adott szószok is igen változatossá teszik. Az egyetlen buktató, ha csirkemellel dolgozunk, hogy könnyen kiszáríthatjuk. Nos, most ennek bakinak az elkerülésére hoztunk egy szuper praktikát.

Nem kell profi szakácsnak lenned ahhoz, hogy csirkemellből készíts valami finomat rövid idő alatt. Azonban veled is könnyen előfordulhat, hogy túl sokáig hőkezeled, nedvességét nem zárod megfelelő ideig a hús belsejébe, ennek köszönhetően pedig kiszárad. A kellemetlen baki elkerülése végett érdemes alkalmaznod a következő praktikát, aminek hála nem fog kiszáradni még a natúr csirkemell sem. Nincs más dolgod, mint egy darab sütőpapírt helyezni a hús alá és tetejére, mielőtt nekilátsz a sütésének. Erre azért van szükség, mert a sütőpapír nem engedi, hogy a csirkemell nedvessége elillanjon, majd kiszáradjon - írja a Daily Meal.

Ha így sütöd a csirkemellet, soha nem fog kiszáradni /Fotó: Shutterstock
Ha így sütöd a csirkemellet, soha nem fog kiszáradni /Fotó: Shutterstock

Ha sütőben készíted, akkor a befűszerezett húst csomagold sütőpapírba, sőt akár még zöldségeket is tehetsz a csomaglás aljára. Így a csirkemell és a zöldségek természetes levükben sülnek meg, ennek eredményeként pedig sokkal szaftosabb és ízletesebb lesz arról nem beszélve, hogy így egy teljes fogást készítesz el egy kalap alatt. Fontos, hogy sütőpapírt használj, ne alufóliát! Ha mégis így teszel, készülj fel arra, hogy bele fog ragadni az ételbe.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.