Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Nem csak édességekkel, süteményekkel tudjuk a téli, ünnepi hangulatot az asztalra varázsolni: a színes késő őszi zöldségekkel és gyümölcsökkel, varázslatos ízharmóniát csempészhetünk egy-egy fogás mellé.

A minap kapott gazdasági zöldségek között rábukkantam egy ritkaságra, a sárga céklára, amiből két, igazán télies salátát készítettem mindenki örömére. Ez a nyers saláta nem csak finom, de tele van vitaminokkal, nyomelemekkel, esszenciális zsírsavakkal, antioxidásokkal - és egy gyerek sem tud ellenállni nekik!

Almás-diós céklasaláta

1 fej sárga cékla - de lehet hagyományos, lila is
1 közepes savanykás alma
1 teáskanál méz
fél teáskanál citromlé
fél marék pucolt dió
fűszerek (kardamom, szegfűszeg, szerecsendió)

A céklát és az almát meghámozzuk, majd egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A diót késsel, vagy aprítóval durvára daraboljuk. Az egészet egy tálba tesszük és rácsorgatjuk a mézet. Őrölt kardamommal egy lehelletnyit megszórjuk, és az egészet jól összekeverjük. A fűszerezéssel óvatosan bánjunk, egy tál salátához csupán egy fűszert válasszunk, hiszen mindegyiknek jellegzetes intenzív íze van. Akár azonnal is fogyasztható, de fél óra hűtés kimondottan jót tesz neki.

Fahéjas sült cékla almával

1db közepes savanykás alma
1 db sárga cékla - de lehet hagyományos, lila is
1 teáskanál méz
őrölt fahéj
kókuszzsír, vagy egyéb zsiradék
1 teáskanál citromlé

A céklát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. Az alma csutkáját kivágjuk, és cikkekre vágjuk.

Egy kis tepsit sütőpapírral kibélelünk, vékonyan megzsírozzuk. A céklát és az almát a tepsibe halmozzuk, rálocsoljuk a citromlevet és a mézet, fahéjjal fűszerezzük. Az egészet összeforgatjuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálalhatjuk azonnal, bármilyen húsétel mellé köretként, de hidegen is nagyon finom!

Még több recept és cikk házigazdánktól itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.