Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Nem csak édességekkel, süteményekkel tudjuk a téli, ünnepi hangulatot az asztalra varázsolni: a színes késő őszi zöldségekkel és gyümölcsökkel, varázslatos ízharmóniát csempészhetünk egy-egy fogás mellé.

A minap kapott gazdasági zöldségek között rábukkantam egy ritkaságra, a sárga céklára, amiből két, igazán télies salátát készítettem mindenki örömére. Ez a nyers saláta nem csak finom, de tele van vitaminokkal, nyomelemekkel, esszenciális zsírsavakkal, antioxidásokkal - és egy gyerek sem tud ellenállni nekik!

Almás-diós céklasaláta

1 fej sárga cékla - de lehet hagyományos, lila is
1 közepes savanykás alma
1 teáskanál méz
fél teáskanál citromlé
fél marék pucolt dió
fűszerek (kardamom, szegfűszeg, szerecsendió)

A céklát és az almát meghámozzuk, majd egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A diót késsel, vagy aprítóval durvára daraboljuk. Az egészet egy tálba tesszük és rácsorgatjuk a mézet. Őrölt kardamommal egy lehelletnyit megszórjuk, és az egészet jól összekeverjük. A fűszerezéssel óvatosan bánjunk, egy tál salátához csupán egy fűszert válasszunk, hiszen mindegyiknek jellegzetes intenzív íze van. Akár azonnal is fogyasztható, de fél óra hűtés kimondottan jót tesz neki.

Fahéjas sült cékla almával

1db közepes savanykás alma
1 db sárga cékla - de lehet hagyományos, lila is
1 teáskanál méz
őrölt fahéj
kókuszzsír, vagy egyéb zsiradék
1 teáskanál citromlé

A céklát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. Az alma csutkáját kivágjuk, és cikkekre vágjuk.

Egy kis tepsit sütőpapírral kibélelünk, vékonyan megzsírozzuk. A céklát és az almát a tepsibe halmozzuk, rálocsoljuk a citromlevet és a mézet, fahéjjal fűszerezzük. Az egészet összeforgatjuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálalhatjuk azonnal, bármilyen húsétel mellé köretként, de hidegen is nagyon finom!

Még több recept és cikk házigazdánktól itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.