Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Érdekességek

6 étel, ami lefagyasztva egészségesebb lehet

fagyasztott
Azt gondolhatnánk, az ételek mindig frissen a legegészségesebbek, de ez nem így van. A következő zöldségek és gyümölcsök például fagyasztva még táplálóbbak lehetnek. Érdemes velük feltöltened a mélyhűtőt!

Zöldborsó

Ha hiszed, ha nem, a fagyasztott zöldborsónak magasabb lehet a C-vitamin tartalma, mint a friss zöldborsónak - írja a Healthline. Így semmivel nem lesz egészségtelenebb a borsófőzelék vagy a rizibizi, ha nem zsenge zöldborsóból készül, sőt!

Spenót

Nincs otthon friss spenótleveled? Semmi gond, tökéletes lesz a fagyasztott spenót is, hiszen akárcsak a zöldborsó, a spenót is több C-vitamint tartalmazhat fagyasztott formában.

Sárgarépa

A sárgarépa hűtött tárolás során egy hét alatt akár a C-vitamin tartalmának 80%-át is elveszítheti. Így ha vásárlás után nem fogyasztod el azonnal, érdemes inkább a fagyasztott verziót választani belőle.

Áfonya

Egy 2013-as tanulmányból derült ki, hogy a friss áfonya - akárcsak a répa - annál többet veszít a C-vitamin tartalmából, minél több ideig tároljuk a hűtőben. Így ha a smoothie-dhoz egy kis áfonyát is hozzáadnál, érdemes inkább a fagyasztott verziót választanod.

Zöldbab

A fagyasztott zöldbab sok esetben szintén több C-vitamint tartalmaz, mint a friss. Ennek az az oka, hogy valószínűleg magasabb minőségi ponton szedték le a zöldséget, majd rögtön le is fagyasztották, így megőrizte a teljes tápanyagtartalmát.

Kukorica

Egy 2016-os tanulmány bizonyította be, hogy a kukorica C-vitamin tartalma is sok esetben magasabb fagyasztott formában, mint frissen.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.