Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Ha betérsz egy hangulatos étterembe, és az étlapon pásztázod a guszta finomságokat, ne feledd, hogy van néhány olyan étel, amit érdemes messziről elkerülnöd. A következő néhány dolog például mindenképp kerüljön fel a tiltólistádra!

1. Csapvíz

Elsőre talán okos megoldásnak tűnhet ásványvíz helyett csapvizet rendelni az étteremben, hiszen így spórolhatsz egy keveset, viszont hosszútávon nagyon nem éri meg! Ha ugyanis a csapvíz túl sokáig áll a poharadban szobahőmérsékleten, akkor igazi bacitenyészetté válhat. Sőt, gondolj csak bele! Sosem tudhatod, mennyire tiszta a csap, ahonnan a víz a poharadba került...

2. Különleges fogások

Ha valamilyen extra különleges finomságot rendelnél, amit valószínűleg nagyon ritkán kérnek a vendégek, az elég rizikós! Nem csak azért, mert a szakácsnak kevesebb gyakorlata van az étel elkészítésében, hanem azért is, mert az alapanyagok nagy eséllyel nem túl frissek. Simán előfordulhat, hogy hetekig állnak a hűtőben, mire eljutnak hozzád.

3. Kenyér

Rendelnél egy kosár ropogós kenyeret a bablevesedhez? Inkább ne tedd! Egy neves séf ugyanis a Food Network magazinnak elárulta, hogy ha egy vendég hagy néhány szelet kenyeret a kosárban, azt nem dobják ki, hanem később más vendégeknek is simán felszolgálják. Szóval ki tudja, hány ember fogdosta meg azt a kenyeret, amit éppen falatozol...

4. Hal hétfőnként

Mivel a legtöbb halpiac hétfőnként zárva van, így kevés az esély rá, hogy aznap friss hal kerüljön a tányérodra. Az éttermek általában csütörtökön vagy pénteken szerzik be a friss halakat, hogy a hétvégi rohamra betárazzanak, de ezek hétfőre már nagy eséllyel megromlanak.

5. Ingyenes snackek

A vendégváró falatokat, mint például a sós mogyorót - a kenyérhez hasonlóan - többször is felszolgálhatják. Hiszen ha valaki alig nyúl a nasihoz, akkor azt később, újratöltve más asztalhoz is kivihetik. Abban pedig sosem lehetsz biztos, hogy a korábbi vendégek tiszta kézzel nyúltak a mogyorós tálkába!

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.