Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Alapételek

Bearanyozza a hétvégéd! Villámgyors parmezános csicseriborsó leves pofonegyszerűen

Imádom ezt a levest! A bulizós barátaim szerint másnaposság ellen is valóságos csodaszer. Laktató, finom, mindenki örülni fog neki, és ami talán a lényeg; mindössze 15 perc alatt kész is van! Ha vacsorára főzzük, érdemes belőle nagyobb adagot csinálni, hiszen remekül melegíthető, így másnap, irodai ebédnek is tökéletes.

Sűrű és tartalmas, így akár egy teljes értékű főétel is lehet. Ezért ne fáradj második fogással, maximum egy kis kovászolt kenyeret érdemes enni mellé.

Egy csicseriborsó konzerv legfeljebb 3 éhes embernek elég, így ha többen lennétek, duplázd meg a mennyiségeket. Azt sem árt figyelembe venni, hogy a póréhagyma nagyon összeesik főzés közben, ezért abból bátran tehetünk többet annál, mint amit elsőnek gondolnánk.

Parmezános csicseriborsó leves receptje 3 fő részére

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 3 dl alaplé, ám ha nincs kéznél, használj csirkehúsleves kockát
  • 1 dl tejszín
  • olíva olaj
  • 1 marék frissen reszelt parmezán
  • bors

Elkészítés

  1. Pároljuk üvegesre a felkarikázott pórét az olíva olajon, majd dobjuk rá a fokhagymát és így pároljuk tovább. Arra vigyázzunk, hogy ne kezdjen el barnulni!
  2. Öntsül a hagymákra a leöblített csicseriborsót az alaplével, majd forraljuk fel. Ügyeljünk arra, hogy csak kevés lében főzzük, hiszen ennek az ételnek már közel főzelék sűrűségűnek kell lennie, ha elkészül. Az a legjobb, ha nem öntünk hozzá sok levet, hiszen ha a végén úgy látjuk, hogy túl sűrű a leves, még mindig adhatunk hozzá egy kevés alaplevet.
  3. Amikor a leves forr, kapjuk elő a botmixert és nagyon gyengéden mixeljünk rajta egy keveset. Az a cél, hogy a szemek nagy része egészben maradjon, egy kevés meg kicsit összetörjön, pépesedjen. A legegyszerűbb az, ha beledugod a mixert, és két három alkalommal pár másodpercet pulzálunk vele.
  4. Adjuk a leveshez a tejszínt, ha kell, sózzuk és borsozzuk.
  5. Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal, frissen őrölt borssal és egy kevés, a tetejére csurgatott extraszűz olíva olajjal. Remekül illik mellé a friss, ropogós, vastag héjú kovászolt kenyér.

Ajánljuk még:

SAJTOS ROPOGÓS, MARADÉK KOVÁSSZAL >>>

RIZSES HÚS CSIRKÉBŐL - ÍGY LESZ HIBÁTLAN A KLASSZIKUS KEDVENC >>>

ÍGY KÉSZÍTSD EL A TEPSIS KRUMPLIT, HOGY JÓ ROPOGÓS LEGYEN! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.