Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Érdekességek

Pofonegyszerű, fordított mézes-almás sütiért rajong a világ, próbáld ki te is!

Mézes-almás leveles tészta /Fotó: Shutterstock
Nincs is jobb azoknál az édességeknél, melyeknek az előkészítése nem tart sokáig és szinte koszt sem hagynak maguk után.

Nem is olyan régen a TikTok-tésztáért volt megőrülve a világ, most pedig egy leveles tésztás, mézes-almás süti terjed szélsebesen a népszerű videós közösségi platformon. A TikTokon most mindenki a fordított almás „pitéért" rajong, melyhez mindössze négy összetevőre van szükség!

A fordított édesség a tarte tatinhoz hasonló, de az elkészítése jóval egyszerűbb!

Villámgyorsan elkészül a fordított mézes-almás süti /Fotó: Shutterstock
Villámgyorsan elkészül a fordított mézes-almás süti /Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1-2 db alma
  • 1 csomag leveles tészta
  • méz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel vékony szeletekre az almát.
  2. Egy tepsire helyezzünk sütőpapírt, majd egymástól tíz centis távolságra csurgassunk egy kis mézet, nagyjából tíz centiméter hosszan.
  3. A mézet kissé terítsük szét egy kanál segítségével, majd tegyük rá a vékony almaszeleteket.
  4. Csorgassunk egy kis mézet az almára is.
  5. A kinyújtott leveles tésztát vágjuk fel 10 × 10 centis négyzetekre, és fektessük a mézes-almás rétegekre. Óvatosan nyomkodjuk a sütőpapírra.
  6. A tésztát vékonyan kenjük le felvert tojással, majd tegyük a 170 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, légkeverésre, 12 percre, vagy amíg aranybarnára nem sül.
  7. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.