Zsíros és problémás bőr eseten kifejezetten hasznos bizonyos fűszer- és gyógynövények fogyasztása. A kakukkfű, a zsálya, a bazsalikom és a petrezselyem illóolajai gyulladásgátló hatásúak, és tisztítják a bőrt.
Tipp: A petrezselyemzöld ideális a levesek, főzelékek és saláták ízésítéséhez, díszítéséhez. A kakukkfű, a zsálya és a bazsalikom a nehezebb levesek és főzelékfélék (pl. bab, káposzta), valamint a zsíros ételek emésztését segíti.
A száraz bőrnek különösen jót tesznek: hosszabb ideig hatnak, mint a magas víztartalmú krémek, és belülről tápláljak a bőrt, megakadályozva, hogy az veszítsen a természetes nedvességtartalmából.
Tipp: Különösen sok szépítő hatasú omega-3 és omega-6 zsírsavat nyerhet a szervezeted a búzacsíra-, len-, szója-, olíva- és repceolajból. Ezeket egyszerűen beilleszthetheted az étrendedbe, állíts össze például egy finom dresszinget. Mindössze 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál fehérborecet, 1 kiskanál mustár, késhegynyi só és nemi frissen őrölt bors kell hozza. Keverd simára az ecetet a mustárral, a sóval és a borssal. A növényi olajat vékony sugárban, kevergetve add hozzá. Csak találás előtt öntsd rá a salátára, így nem nyomja majd el a zöldségek ízét, és a salátalevelek sem esnek össze.
A tejtermékek gyártása után visszamaradó anyagban található értékes aminosavak és ásványok jótékony hatással vannak a szervezetre. A tejsavó fogyasztása elsősorban a különböző gyulladások és allergiák eseten javasolt. A diéták ízletes kiegészítője a szervezet méregtelenítésére is kiváló. A benne található kalciumnak és káliumnak köszönhetően a bőr egészségesebb, a fogak pedig erősebbek lesznek.
Tipp: Keverj el 6 dl tejsavót 2 db narancs kicsavart levével, 2 evőkanálnyi homok tövisteával és 2 evőkanál mézzel. Fűszerezd gyömbérrel és fahéjjal, de ízlés szerint akar néhány apróra vágott citromfű levelet is belekeverhetsz.
A sárgarépában lévő béta-karotint a szervezet A-vitaminná alakítja át, amely hozzájárul a bőr és a hámszövet épségének megőrzéséhez, ráadásul természetes barnaságot kölcsönöz a bőrnek. A sárgarépa belülről erősíti a napvédő krémek hatását, és óv az UV-sugaraktól. Ezenkívül szabályozza a faggyú- és verejtékmirigyek működését, valamint megelőzi a haj töredezését.
Tipp: Készíts főzeléket 80 dkg sárgarépa, 2 evőkanál olaj, 2 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, nemi tej és csontlé, petrezselyem és só felhasználásával! Szeleteld vékonyra a répát, és a forró olajban, fedő alatt párold puhára némi csontlével, sóval és cukorral. Hintsd meg a liszttel, engedd fel tejjel, és díszítsd petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.