Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Alapételek

A tócsni még finomabb lesz, ha ezt az egyszerű fűszert is hozzákevered a reszelt krumplihoz

A tócsni rendkívül népszerű, és kimondottan finom étel, ami fokhagymás tejföllel kínálva az igazi. Az alapváltozatba reszelt krumpli kerül, de feldobhatjuk bármilyen más zöldséggel, például cukkinivel vagy répával is. Nem mindegy azonban, hogy milyen fűszereket használunk, ugyanis az ízesítésen is sok múlik!

A tócsni nemcsak finom, de végtelenül egyszerű is. Az elkészítéséhez mindössze krumplira, sóra, lisztre és tojásra van szükség, meg egy kis zsiradékra vagy olajra a sütéshez. Az alapváltozat persze bárhogyan feldobható, hiszen a tócsni mindent elbír, így kerülhet bele például reszelt cukkini, sárgarépa, apróra vágott vöröshagyma vagy újhagyma, sőt a petrezselyem, a bors vagy éppen egy pikáns fűszer, a szerencsendió is csak még finomabbá teszi!

Muscat,Fruits,Of,The,Nut,Tree,Myristica,Fragrans
A krumplis ételekhez remekül illik a szerecsendió, de nem szabad túl sokat használni belőle
FOTÓ: STEIDI / SHUTTERSTOCK

A szerecsendiótól még finomabb lesz a tócsni

A szerecsendió az egyik olyan fűszer, ami szinte minden háztartásban megtalálható, mégis kevés ételhez használjuk. Nem szabad persze túlzásba vinni, mert intenzív, erős fűszer, ami nagy mennyiségben akár hallucinációt is okozhat. Kis mennyiségben viszont lehet, sőt érdemes is használni, mivel képes feldobni mindenféle ételt. A szerecsendió elmaradhatatlan eleme a besamelnek, csodát tesz a fasírttal, és remekül passzol a krumplipüréhez is, így könnyű átvezetni a használatát a szintén krumplialapú tócsni esetére is.

Így készül a mennyei sajtos-tejfölös tócsni, íme a recept!

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 5 ek. liszt
  • bors
  • olaj
  • 1 bögre tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt

Elkészítés:

  1. A tócsnihoz a krumplit meghámozzuk, megmossuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, a sót, a borsot és ízlés szerint az őrölt szerecsendiót.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A krumplimasszából egy kanállal lepényeket szaggatunk. Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat, majd papírszalvétára szedjük.
  3. A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával, megkenjük vele a tócsnikat és reszelt sajttal megszórjuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.