Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Nagyon egyszerű és nagyon finom. És ami a legfontosabb: kezdőknek is ajánlom! Íme egy gyors és könnyű desszert, a citromos máktorta.

Imádom a mákot. A mákot is azon ajándékok közé sorolom, amiket a Jóisten adott az embernek, mert épp jól viselkedtünk. (A legfőbb ilyen ajándék amúgy a málna, de ha ebbe most belemegyek, akkor nagyon el fogok térni a tárgytól, ráadásul itt fogok ülni a monitor előtt és a fél bödön málnáról való álmodozásból nehéz lesz kizökkenteni. Már most nehéz...) Szóval mák. Igazából nem hiszem, hogy ettem valaha olyan sütit, ami ne ízlett volna, nagyon nem lehet elrontani semmit, amiben mák van. A bejgli azt hiszem a legnagyobb gyengém, ahogy a tészta átázik a tölteléktől... De megint elkalandoztam. Jó, igazából tök mindegy én miért rajongok, csináljátok meg ezt a kis sütit és élvezzétek, ahogy a cukormáz még finomabbá teszi. Esetleg egy kis tejszínt még kavarjatok hozzá, azt én már nem mertem bevállalni. :)



Hozzávalók (10-12 szelethez):

120 g vaj + a formához
125 g cukor
4 db tojás

150 g darált mák
110 g liszt
4 ek tejszín
citromlé
porcukor

Adri összes gyors és könnyű receptje egy helyen >>>

Elkészítése:

1. Habosítsuk fel a puha vajat 100 g nádcukorral, azután dolgozzuk bele a szétválasztott tojások sárgáját.

2. A tojásfehérjéket verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd szórjuk bele a megmaradt cukrot, és így verjük keményre. Ezután óvatos mozdulatokkal, a darált mákkal és liszttel felváltva forgassuk a vajas masszába.

3. Simítsuk a tésztát egy 20 cm átmérőjű, kivajazott, kapcsos tortaformába, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Azután kapcsoljuk ki a készüléket, és pihentessük benne a süteményt 10 percig. Végül vegyük ki, és sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Közben facsarjuk ki a citrom levét, és keverjük simára a porcukorral. Csorgassuk a mázt a tortára, és hagyjuk megszilárdulni. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal.

Elkészítési idő: 60 perc + hűtés

A recept a Fanny konyha 2016/1. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.