Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Nagyon egyszerű és nagyon finom. És ami a legfontosabb: kezdőknek is ajánlom! Íme egy gyors és könnyű desszert, a citromos máktorta.

Imádom a mákot. A mákot is azon ajándékok közé sorolom, amiket a Jóisten adott az embernek, mert épp jól viselkedtünk. (A legfőbb ilyen ajándék amúgy a málna, de ha ebbe most belemegyek, akkor nagyon el fogok térni a tárgytól, ráadásul itt fogok ülni a monitor előtt és a fél bödön málnáról való álmodozásból nehéz lesz kizökkenteni. Már most nehéz...) Szóval mák. Igazából nem hiszem, hogy ettem valaha olyan sütit, ami ne ízlett volna, nagyon nem lehet elrontani semmit, amiben mák van. A bejgli azt hiszem a legnagyobb gyengém, ahogy a tészta átázik a tölteléktől... De megint elkalandoztam. Jó, igazából tök mindegy én miért rajongok, csináljátok meg ezt a kis sütit és élvezzétek, ahogy a cukormáz még finomabbá teszi. Esetleg egy kis tejszínt még kavarjatok hozzá, azt én már nem mertem bevállalni. :)



Hozzávalók (10-12 szelethez):

120 g vaj + a formához
125 g cukor
4 db tojás

150 g darált mák
110 g liszt
4 ek tejszín
citromlé
porcukor

Adri összes gyors és könnyű receptje egy helyen >>>

Elkészítése:

1. Habosítsuk fel a puha vajat 100 g nádcukorral, azután dolgozzuk bele a szétválasztott tojások sárgáját.

2. A tojásfehérjéket verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd szórjuk bele a megmaradt cukrot, és így verjük keményre. Ezután óvatos mozdulatokkal, a darált mákkal és liszttel felváltva forgassuk a vajas masszába.

3. Simítsuk a tésztát egy 20 cm átmérőjű, kivajazott, kapcsos tortaformába, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Azután kapcsoljuk ki a készüléket, és pihentessük benne a süteményt 10 percig. Végül vegyük ki, és sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Közben facsarjuk ki a citrom levét, és keverjük simára a porcukorral. Csorgassuk a mázt a tortára, és hagyjuk megszilárdulni. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal.

Elkészítési idő: 60 perc + hűtés

A recept a Fanny konyha 2016/1. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.