Karácsony után már senkinek sincs kedve nagy főzésbe kezdeni, legalábbis nekem semmiképp sincs. Így a szilveszteri bulinál csakis falatkákban vagyok hajlandó gondolkodni. A decemberi Fanny konyhában pedig megtaláljátok a többi, gyorsan elkészíthető receptemet. Boldog új évet kívánok mindenkinek, magam és az egész Fanny konyha stábja nevében!
Hozzávalók (14 darabhoz):
14 db minivirsli
1/2 csésze kukoricaliszt
1 csészes fehér liszt
1 csipet kristálycukor
2 tk sütőpor
só
1 db tojás
125 ml tej
olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A virslik egyik végét vágjuk le, majd szúrjunk mindegyikbe 1-1 db hurkapálcikát.
2. Vegyítsük el a kétféle lisztet cukorral, a sütőporral és egy kevés sóval. A tojást habarjuk el a tejjel, majd szórjuk bele a lisztes elegyet, és keverjük simára.
3. Serpenyőben hevítsünk fel kétujjnyi olajat. Mártsuk a virsliket a tésztamasszába, majd kis adagokban, közepes lángon süssük őket aranyszínűre a forró olajban. Végül szedjük mindet konyhai papírtörlőre, és alaposan csepegtessük le.
Elkészítési idő: 40 perc
A recept a Fanny konyha 2016/12.számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.