A reggeli, amiből sohasem elég: friss kakaós csiga 30 perc alatt!

Vannak napok, amikor nagy a lelkesedés, hogy sütni kéne valamit, de aztán addig gondolkodom, keresgélek amíg elmegy az egésztől a kedvem. Ilyenkor jönnek jól a mentőötletek. Alapból, a kakaós csigát sem tartom nehéz receptnek, de így, hogy a tésztával sem kell bajlódni, már senkinek sem lehet panasza a sütéssel töltött időre.
Kakaó helyett bátran használhatunk pudingot, vagy akár lekvárt is!
1 csomag konyhakész kelt tészta
3 ek vaj + a tepsihez
100 g kristálycukor
3 ek keserű kakaópor
porcukor a szóráshoz
1. A tésztát tekerjük ki, és pihentessük szobahőmérsékleten 15 percig.
2. Konyhai ecset segítségével kenjük meg a tésztát a megolvasztott vajjal, majd szórjuk rá a kristálycukorral elvegyített kakaóport. Tekerjük fel a tésztát az egyik hosszanti oldalánál fogva, és éles késsel vágjuk fel kétujjnyi vastag darabokra.
3. Rendezzük el a csigákat egy kivajazott tepsiben, és süssük a 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig. Egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.
Elkészítési idő: 45 perc + pihentetés
A recept a Fanny konyha 2016/10. számában jelent meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.