Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Ezzel az igazán egyszerű kakaós csigával bármikor nyerő lehetsz a konyhában!

Vannak napok, amikor nagy a lelkesedés, hogy sütni kéne valamit, de aztán addig gondolkodom, keresgélek amíg elmegy az egésztől a kedvem. Ilyenkor jönnek jól a mentőötletek. Alapból, a kakaós csigát sem tartom nehéz receptnek, de így, hogy a tésztával sem kell bajlódni, már senkinek sem lehet panasza a sütéssel töltött időre.

Kakaó helyett bátran használhatunk pudingot, vagy akár lekvárt is!

Hozzávalók (16 darabhoz):

1 csomag konyhakész kelt tészta
3 ek vaj + a tepsihez
100 g kristálycukor
3 ek keserű kakaópor
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

1. A tésztát tekerjük ki, és pihentessük szobahőmérsékleten 15 percig.

2. Konyhai ecset segítségével kenjük meg a tésztát a megolvasztott vajjal, majd szórjuk rá a kristálycukorral elvegyített kakaóport. Tekerjük fel a tésztát az egyik hosszanti oldalánál fogva, és éles késsel vágjuk fel kétujjnyi vastag darabokra.

3. Rendezzük el a csigákat egy kivajazott tepsiben, és süssük a 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig. Egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc + pihentetés

A recept a Fanny konyha 2016/10. számában jelent meg!

Konyhakész pizzatésztás receptek:
Egyszerű pizzafonat >>>
Fokhagymás csomó >>>
Nutellás fonott kalács >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.