Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Az almát évszázadok óta gyógyító erejű gyümölcsnek tartják. Mitől olyan egészséges, és hogy is érdemes felhasználni? Összeszedtünk néhány hasznos tippet és almás receptet.
Honnan származik?

A rózsafélék családjába tartozó almafa termése napjaink egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb gyümölcse. Habár még nem sikerült egyértelműen meghatározni a származási helyét, szinte biztosra vehető, hogy valahol Eurázsiában kell keresni. Ami a fajtagazdagságát illeti: közel kétezer almaféle létezik!

Miért hasznos?

Magas a víztartalma, és kevés kalóriát (50 kcal/100 g) tartalmaz, ezért egész évben ideális harapnivaló. Többek között A-, C-, valamint B-vitaminokat, foszfort, kalciumot és vasat is tartalmaz, ezek döntő része a héjában található. Segíti az emésztést, tisztítja a veséket és a vért, de alacsony vércukorszint esetén is kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Almás trükkök

1. A felszeletelt alma nem barnul meg, ha citromlevet csepegtetünk rá.

2. A magházat a külön erre a célra kitalált, éles végű, csőszerű szerkezettel is kiemelhetjük a gyümölcsből.

3. Az almaecet az ízületekre, a bőrre és az emésztésre is jótékonyan hat.

Egyszerű almás receptek

Almakompót

Mosd meg, majd vágd ketté az almákat. Szedd ki a magházukat, aztán kockázd fel a húsukat, és némi cukorral tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ízlés szerint szegfűszeggel, vaníliával vagy 1-2 fahéjrúddal ízesítheted. Főzd puhára a darabkákat, aztán hidegen vagy melegen tálald!

Almakrémleves

Készíts almakompótot, majd szedd ki belőle a fűszereket. Sűrítsd be tejszínnel, ízesítsd citromlével, aztán az egészet pürésítsd botmixerrel. Hidegen, fahéjjal megszórva és néhány tejszínhab-rózsával díszítve lesz a legfinomabb!

Almás-sajtos csirke

Egy olajjal kikent tepsibe tegyél csirkemellfilé-szeleteket. Mindegyiket kend meg reszelt sajttal, szegfűszeggel, fahéjjal, sóval és egy pici cukorral ízesített főzőtejszínnel. Halmozz köré meghámozott, majd felkockázott almát, aztán az egészet told be a sütőbe, és süsd aranysárgára.

Almás receptek >>>
3+1 OK, AMIÉRT MEGÉRI MINDEN NAP ALMÁT ENNI >>>
PUFFADUNK TŐLE? MENNYIT EHETÜNK EGY NAP? ÍME A GYÜMÖLCSKISOKOS >>>
BIRS, A LEGENDÁS ALMA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.