Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Babgulyás
Tárkonyos csirkeraguleves
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Rókagomba

Receptek rókagomba hozzávalóval

Leírás

A sárga rókagomba nagyszerű ízének köszönhetően vált igazán kedvelt alapanyaggá. Kellemes fűszeres ízű, csípőssége a hőkezelés hatására eltűnik. Kemény állagának köszönhetően jól tűri a szállítást, nem törik össze. Frissen és szárítva is fogyasztható. Nagyszerű leveseket, mártást készíthetünk belőle, de a rizottót is feldobja és igazán különlegessé teszi.

 

Mikor vedd?

Természetes élőhelyén július és november között terem meg kellő csapadék esetében, ilyenkor a piacokon is vásárolhatunk belőle.

Hogyan tárold?

Száraz hűvös helyen, hűtőszekrényben, de érdemes minél frissebben felhasználni. Szárítva szintén hűvös helyen tárolható, a csomagoláson feltűntetett időpontig.
Tápérték(100 g)
38 kcal Energia
0.5 g Zsír
3.1 g Szénhidrát
1.5 g Fehérje
Rókagomba receptek (41 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.