Elkészítés: A gombákat megtisztítom, a csiperkét kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágom, a kisebb rókagombát egészben hagyom. A hagymát egészen apró kockákra vágom.
Az olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom előbb a rókagombát, majd néhány perc pirítást követően a csiperkét is. Átpirítom, majd felöntöm a zöldséglevessel és a borral.
Amíg forrni kezd, felkarikázom az uborkákat, finomra aprítom a petrezselymet. A keményítőt elkeverem a tejszínben, hozzáadom a mustárt, ezzel is alaposan elkeverem.
Nagyjából 8-10 perc alatt a gomba szinte tökéletes lesz – ekkor fűszerezem kevés sóval, sok borssal. Besűrítem a mustáros tejszínnel, majd legvégül hozzáadom a csemege uborkát. Félrehúzom a tűzhelyről, megszórom petrezselyemzölddel.
Hagyományosan burgonyaköret vagy rizs, esetleg hajdina illene hozzá, de szezámos tésztakosárkákkal is nagyszerű.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.