Elkészítés: Vajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a rókagombát. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd 5-6 perc párolás után meglocsoljuk egy kis fehérborral. Felöntjük alaplével vagy vízzel, és 15 percig főni hagyjuk. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, összeturmixoljuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, és további 10 percet főzzük. Megkóstoljuk, szükségszerűen, tovább ízesítjük és átszűrjük.
A spenótos gombóchoz az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát a friss spenóttal lepirítjuk vajon, majd tejjel össze turmixoljuk. A kockázott kenyeret sütőben kiszárítjuk. Amikor a kenyér elkészült, egy edényben összekeverjük a lepirított alapanyagokkal, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a parmezán sajtot, összekeverjük, hogy sima masszát. Bevizezett kézzel, apróbb gombócokat formázunk belőle, és forró, sós vízbe rakva megfőzzük 4-5 perc alatt.
A forró levest a gombócokkal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.