A hagymát apróra vágjuk, 3 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott szalonnát, majd amikor elkezdi kiengedni a zsírját, hozzászórjuk a rizst. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a pezsgővel.
Mikor a rizs magába szívja a folyadékot, lefedjük és elkezdjük hozzáadni merőkanalanként a meleg alaplét (mindig csak akkor, amikor elpárolog az edényből). Ha a rizs félig megpuhult, belekeverjük a nagyobb darabokra vágott rókagombát. Addig főzzük, amíg a rizs megpuhul, a rizottó állaga pedig krémesen folyós lesz.
Ekkor belekeverjük a lereszelt sajt felét és a maradék vajat. Elzárjuk a gázt, és tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk a rizottót.
A napraforgómagot egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A rukolát összeforgatjuk az olívaolajjal. Tálaláskor egy adag rizottót tányérra szedünk, ráhalmozzuk a rukolát, megszórjuk a maradék sajttal, majd a napraforgómaggal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.